Jump to content

Cauzele apariției sughițului


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Sughițul apare mai frecvent la bărbați, la bebeluși și la copii și trece, de cele mai multe ori, de la sine. Descoperă care sunt cauzele care duc la apariția acestuia:

 

 

 

3.jpg

 

 

 

Sughiţul apare din cauza iritației diafragmei, mușchi care separă toracele de abdomen, cu un rol important în respirație. Cauzele ce pot duce la apariția acestuia sunt ingerarea rapidă a alimentelor, corelată cu inhalarea unei cantități mari de aer, stările de anxietate și de nervozitate.

De asemenea, consumul de lichide fierbinți, stresul foarte puternic, dar și schimbarea bruscă a temperaturii din cameră pot duce la sughiț. Și fumatul poate fi unl dintre factorii delcanșatori ai sughițului.

Sughițul persistent poate fi semnul unor boli

Dacă o criză de sughiț are o durată mai mare de două zile și este însoțită și de alte manifestări, precum febră, vărsături, crampe abdominale, poate fi semnul unei afecțiuni.

Este cunoscut sub denumirea de sughiț persistent. În aceste situații, este recomandat să mergi la medic.

Cele mai cunoscute cauze sunt lezarea nervilor mușchiului diafragm. Aceste situații se întâlnesc în afecțiuni precum refluxul gastro-esofagian, hepatita, pneumonia, laringita, ulcerul ori în cazul unei tumori în zona gâtului.

Când mai apare sughițul persistent

Acest tip de sughiț poate apărea și la persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului nervos, și anume meningita, encefalita, tumorile, accidentele vasculare cerebrale. Alte boli care pot avea ca simptm acest tip de sughiț sunt diabetul zaharat și insuficiența renală.

Și unele medicamente (tranchilizantele, barbituricele, anestezicele) pot favoriza apariția acestei probleme.

Investigații recomandate pentru găsirea cauzei

În cazul în care medicul are suspiciunea că sughițul este simptomul unei afecțiuni, poate să îți sugereze anumite investigații medicale pentru depistarea acestora. Acestea pot fi analizele de sânge, endoscopia, radiografia toracică și tomografia.

Remedii contra sughițului:

Inspiră adânc și tine-ți respirația pentru zece secunde, apoi expiră, până când golești aerul din plămâni. De asemenea, poți bea un pahar cu suc de lămâie în care ai pus puțină miere. O altă soluție este gargara cu apă rece.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/Cauzele-aparitiei-sughitului_0_12137.html

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.