Jump to content

Mituri despre albirea dentară: ce este adevărat și ce este fals


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Igiena corectă îţi menţine dinţii sănătosi timp îndelungat. Dar dacă obişnuieşti să fumezi ori să bei cafea, inevitabil dinţii se vor colora, iar aspectul acestora va fi afectat.

 

 

3.jpg

 

 

 

În acest caz, poți încerca o pastă de dinți cu efect de albire sau urma un tratament de albire profesională care poate fi efectuat prin mai multe proceduri (albire mecanică, albire chimică sau albire cu aparatul laser).

Iată, așadar, ce trebuie să știi despre procesul de albire a dinților!

Pasta de dinți cu efect de albire este o opțiune ieftină și la îndemână

Pasta de dinți cu efect de albire poate fi o soluție, însă nu este la fel de eficientă ca un tratament de albire la medicul stomatolog. Aceasta poate îndepărta doar petele de pe suprafața dinților, cum ar fi cele de la fumat, cafea sau ceai, dar nu va schimba culoarea intrinsecă a danturii.

De asemenea, stomatologii recomandă folosirea ocazională a pastei de dinți cu efect de albire, întrucât acestea pot îndepărta stratul protector al dinților făcându-i mai sensibili.

Tratamentele profesioniste de albire sunt mai eficiente

Este adevărat! Tratamentele de albire efectuate în cabinetele stomatologilor dau rezultate mai rapide decât benzile sau creioanele de albire care se găsesc în comerț. Benzile de albire care se găsesc în farmacii îți vor albi dinții, însă este nevoie de aplicări repetate, care pot dura săptămâni sau chiar luni.

Albirea dentară nu este indicată persoanelor cu dinți sensibili

Fals! Într-adevăr, tratamentele de albire profesională cu laser, de exemplu, nu sunt recomandate persoanelor cu dinți sensibili, însă ele pot folosi pastele de dinți cu efect de albire pentru dinți sensibili.

Albirea dentară afectează smalțul dinților

Se spune că albirea cu laser afectează smalțul dinților. Fals! În timpul procesului de albire, se deschid porii dinților pentru a permite agentului de curățare - peroxidul - să intre în structura interioară a dintelui și să-l curețe de pete, iar în timp porii se închid din nou.

După tratamentul de albire, nu trebuie să mai bei niciodată cafea sau vin

Stomatologii recomandă să nu se consume băuturi și alimente care pătează dinții, cum ar fi ceaiul, cafeaua, vinul, ciocolata, fructele de pădure, sucul de portocale sau de merișoare, sosul de soia etc., doar în primele câteva zile după efectuarea procedeului de albire, deoarece porii dinților sunt încă deschiși și există riscul să se păteze din nou.

Totuși, dacă nu poți renunța la cafea în primele zile, folosește un pai sau adaugă mai mult lapte.

Efectul de albire al dinților durează pentru totdeauna

În mod normal, efectul unui tratament de albire durează aproximativ 2 ani, însă albul dinților începe să se estompeze treptat în 2-3 luni de la efectuarea procedurii. Și asta deoarece, la fel ca în cazul vopsirii părului, dinții au nevoie de întreținere, mai ales dacă ești fumător și consumi zilnic băuturi care pătează.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/Mituri-despre-albirea-dentara-ce-este-adevarat-si-ce-este-fals_0_13298.html

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.