Jump to content

TOP 26 Cele mai sănătoase alimente din lume


categoric
 Share

Recommended Posts

1. Caise

Informatii nutritonale:

- beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor;

- vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele;

- fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie;

- vitamina C, magneziu, fier, calciu;

- 1 caisa contine 17 calorii, 0 g grasime si 1 g fibre alimentare.


2. Avocado

Informatii nutritionale:

- acid oleic: o grasime nesaturata care contribuie la scaderea colesterolului total din sange si cresterea nivelului de colesterol bun / HDL;

- asigura o cantitate semnificativa de fibre alimentare;

- 1 felie contine 81 calorii, 8 g grasime si 3 g fibre alimentare.


3. Zmeura

Informatii nutritonale:

- acid elagic: previne distrugerea membranei celulare si dezvoltarea celulelor cancerose;

- vitamina C si fibre alimentare: previn hipercolesterolemia si aparitia bolilor cardiovasculare;

- 1 pahar cu zmeura contine 60 calorii, 1 g grasime si 8 g fibre alimentare.


4. Pepene galben

Informatii nutritionale:

- vitamina C si beta-caroten: antioxidanti puternici care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi;

- vitamina A: 100 g pepene galben asigura 50% din necesarul zilnic de vitamina A;

- potasiu: contribuie la scaderea tensiunii arteriale;

- 100 g pepene galben contine in medie 54 calorii, 1 g grasime si 2 g fibre alimentare.


5. Afine

Informatii nutritionale:

- combate infectiile vezicii urinare si prevenirea dezvoltarii bacteriilor daunatoare;

- contin: aprox. 90% apa, vitamina A, complexul de vitamine B;

- datorita continutului ridicat in substante bactericide (acid citric, acid benzoic) si in taninuri, afinele sunt un puternic antiseptic intestinal, au efect astringent si antidiareic;

- 1 pahar cu afine contine 144 calorii, 0 g grasimi si 0 g fibre.


6. Stafide

Informatii nutritionale:

- fier: contribuie la oxigenarea sangelui;

- vitaminele din complexul B: imbunatatesc sanatatea mentala si previn caderea parului;

- 1 jumatate de pahar cu stafide contine 218 calorii, 0 grasimi si 3 g fibre alimentare;


7. Smochine

Informatii nutritionale:

- potasiu, fier, vitamina B6: favorizeaza producerea serotoninei, scade colesterolul si previne retentia apei in organism;

- 1 smochina contine 37-48 calorii, 0 g grasime si 2 g fibre alimentare.


8. Lamaie si lime

Informatii nutritionale:

- limonen si vitamina C fortifica sistemul imunitar si previn aparitia cancerului;

- 1 felie contine 2 calorii, 0 g grasime si 0 g fibre alimentare.


Legume


9. Ceapa

Informatii nutritionale:

- quercetina este unul dintre cei mai puternici flavonoizi (antioxidant naturale) care protejeaza impotriva cancerului;

- contine vitaminele A, B, C, E, sodiu, potasiu, calciu, iod, fosfor, zinc etc.

- 1 pahar cu ceapa tocata contine 61 calorii, 0 g grasime si 3 g fibre alimentare.


10. Rosii

Informatii nutritonale:

- licopen: unul dintre cei mai puternici carotenoizi, care actioneaza ca un antioxidant;

- consumul zilnic reduce cu 50% riscul de aparitie al cancerului de colon si de vezica urinara;

- 1 rosie are 26 calorii, 0 g grasimi si 1 g fibre alimentare.


11. Aghinare

Informatii nutritionale:

- silimarina: un puternic antioxidant care previne aparitia cancerului de piele;

- fibre alimentare care controleaza nivelul de colesterol din sange;

- 100 g anghinare contine 40 calorii, 0 g grasime si 5 g fibre alimentare.


12. Ghimbir

Informatii nutritionale:

- gingerol: compuse care amelioreaza starile de greata;

- alti compusi contribuie la ameliorarea migrenelor si durerilor provocate de artrita prin blocarea inflamatiei prostaglandinelor;

- 1 lingurita de ghimbir proaspat care 1 calorie, 0 g grasime si 0 g fibre.


13. Broccoli

Informatii nutritionale:

- indol-3-carbinol si sulforafan: protejeaza impotriva cancerului mamar;

- vitamina C si beta-caroten;

- 1 pahar cu broccoli tocat contine 25 calorii, 0 g grasime si 3 g fibre alimentare.


14. Spanac

Informatii nutritionale:

- luteina si zeaxantina: carotenoizi care previn aparitia degenerescentei maculare, o cauza majora a orbirii;

- 1 pahar cu spanac are 7 calorii, 0 g grasime si 1 g fibre alimentare,


15. Dovleac

Informatii nutritionale:

- vitamina C si beta-caroten: protejeaza impotriva cancerului endometrial;

- 1 pahar cu dolveac contine 80 calorii, 1 g grasime si 6 g fibre alimentare.


16. Usturoi

Informatii nutritionale:

- componente cu sulf: scad colesterolul LDL / "rau" din organism, hipertensiunea arteriala si reduce riscul de aparitie pentru cancer de stomac si cancer de colon;

- 1 catel de usturoi are 4 calorii, 0 g grasime si 0 g fibre alimentare.


Cereale si produse lactate


17. Quinoa

Informatii nutritionale:

- 1 jumatate de pahar cu quinoa contine 5 g proteine, o cantitate mai mare decat in alte cereale;

- fier, riboflavon si magneziu;

- 1 jumatate de pahar contine 318 calorii, 5 g grasime si 5 g fibre alimentare.


18. Germeni de grau

Informatii nutritionale:

- 1 lingura cu germeni de grau asigura 7% din necesarul zilnic de magneziu, care prevenine aparitia crampelor musculare;

- vitamina E;

- 1 lingura cu germeni de grau contine 27 calorii, 1 g grasime si 1 g fribre alimentare.


19. Linte

Informatii nutritionale:

- izoflavone: contribuie la prevenirea cancerului mamar;

- fibre alimentare: previne apariatia bolile cardiovasculare;

- o cantitate impresionanta de proteine, 9 g la o jumatate de ceasca;

- 1 jumatate de ceasca cu linte contine 115 calorii, 0 g grasimi si 8 g fribre alimentare.


20. Arahide

Informatii nutritionale:

- grasimi nesaturate: reduc riscul aparitiei bolilor de inima cu pana la 20%;

- 30 g arahide contine 166 calorii, 14 g grasime si 2 g fibre alimentare.


21. Fasole Pinto

Informatii nutritionale:

- acid folic: o jumatate de pahar asigura 25% din necesarul zilnic de acid folic: previne aparitia bolilor de inima si malformatiilor congenitale;

- 1 jumatate de pahar cu fasole pinto din conversa contine 103 calorii, 1 g grasime si 6 g fibre alimentare.


22. Iaurt

Informatii nutritonale:

- calciu: intareste oasele;

- bacteriile active din iaurt previn infectiile fungice;

- 1 pahar cu iaurt contine 155 calorii, 4 g grasime, 0 g fibre alimentare.


23. Lapte degresat

Informatii nutritionale:

- riboflavona (vitamina B2): imbunatateste acuitatea vizuala;

- vitamina A: amelioreaza eczemele si alergiile;

- calciu si vitamina D;

- 1 pahar cu lapte degresat are 86 calorii, 0 g grasime si 0 g fibre alimentare.


Fructe de mare


24. Crustacee (scoici, midii)

Informatii nutritonale:

- vitamina B12: favorizeaza buna functionare a creierului;

- fier, magneziu si potasiu;

- 100 g crustaceea contin 126 - 146 calorii, 2-4 g grasime si 0 g fibre alimentare.


25. Somon

Informatii nutritionale:

- pestii de apa rece, precum somonul, macroul sau tonul, sunt cele mai bune surse de acizi grasi omega-3, care ajuta la prevenirea bolilor de inima;

- 100 g de somon contine 127 calorii, 4 g grasime si 0 g fibre alimentare.


26. Crab

Informatii nutritionale:

- o bogata sursa de vitamina B12 si zinc;

- 100 g contine 84 calorii, 1 g grasime, 0 g fibre alimentare.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.