Jump to content

Presa italiană susţine că FRF l-a ofertat pe selecţionerul Albaniei

Wizzle
 Share

Recommended Posts

de-biasi.jpg?width=815

Presa din Italia anunţă că FRF l-a ofertat pe Gianni De Biasi, selecţionerul Albaniei. Burleanu&Co au însă concurenţă serioasă. Antrenorul italian este dorit şi de Anglia şi Ucraina.

Gianni De Biasi a reuşit o performanţă senzaţională cu naţionala Albaniei, o echipă care se afla în lumea a treia a fotbalului în momentul în care a preluat-o. Antrenorul italian a reuşit să ducă Albania pentru prima dată la un turneu final, unde a reuşit şi o victorie, 1-0 cu România. Pe lângă aceste puncte, naţioanala albaneză a arătat un joc plin de ambiţie şi determinare.

Toate aceste realizări pe care le-a avut cu o naţională atât de mică l-au făcut interesant pentru mai multe naţionale din Europa. Calciomercato.it susţine că De Biasi a primit o ofertă de la FRF, însă nu este singura propunere de acest gen. Antrenorul în vârstă de 60 de ani a mai fost contactat şi de naţionala Ucrainei, însă este şi o variantă pentru banca Angliei, de unde Roy Hodgson a plecat după eliminarea de la EURO.

Despre ultima variantă, De Biasi susţine că este una foarte interesantă pentru el: ”Este posibil, dar nu ştiu cât de plauzibilă este această variantă. Ce pot să spun este că sper. Am o clauză în contract, dar sunt puternic legat de Albania, deci ar fi o alegere dificilă”, a spus De Biasi, potrivit blitzquotidiano.it.

Antrenorul în vârstă de 60 de ani recunoaşte că a fost în discuţii şi cu federaţia italiană: ”Am fost destul de aproape. Mi-ar fi plăcut, ar fi o prostie să neg. Un italian doreşte întotdeauna să antreneze naţionala. Cred că am experienţă şi am dreptul să fac acest lucru în viitor”, a mai spus De Biasi.

A devenit erou naţional în Albania

Gianni De Biasi a preluat postul de selecţioner al Albaniei în 2011 şi a devenit cea mai importantă figură din fotbalul albanez. Fost antrenor la Torino şi Udinese, De Biasi a reformat din temelii naţionala Albaniei. În primă fază, a căutat pe internet toţi jucătorii albanezi născuţi în alte ţări, dar care erau eligibili pentru naţională.

Apoi, a început să lucreze la spiritul de echipă şi uşor-uşor au apărut şi rezultatele. Totul a culminat cu calificarea la EURO 2016, primul turneu final din istoria Albaniei. Deşi n-au trecut de faza grupelor, jucătorii lui De Biasi au lăsat o puternică impresie prin devotamentul şi spiritul de luptă pe care l-au arătat în meciurile cu Elveţia, Franţa şi România.

În martie 2015, De Biasi a primit şi cetăţenie albaneză. Este căsătorit cu o albaneză şi are o fetiţă.

185.000 de euro este salariul lui Gianni De Biasi la naţionala Albaniei. Antrenorul în vârstă de 60 de ani şi-a rotunjit veniturile din primele pe care le-a luat pentru calificarea şi performanţele de la EURO.

[url=http://www.prosport.ro/fotbal-extern/euro-2016/presa-italiana-sustine-ca-frf-l-a-ofertat-pe-selectionerul-albaniei-de-biasi-este-insa-dorit-si-de-anglia-si-ucraina-cum-a-comentat-antrenorul-italian-15510685]Sursa[/url]

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.