Jump to content

Balint rememorează meciul cu Danemarca din '89: "Atunci am jucat calificarea, acum supravieţuirea!"

Share

Recommended Posts

799819-romania-danemarca.jpg

Balint spune că nu se poate face nicio comparaţie între partida de acum cu danezii şi cea din '89, "dar trebuie să ne ridicăm, să învingem, ca să mai sperăm!"

În urmă cu 28 de ani, în toamna lui '89, România juca un meci decisiv de calificare, în Ghencea, cu Danemarca. Şi câştiga entuziasment, 3-1.

O coincidenţă, "tricolorii" aveau să obţină prima calificare la Mondial după 20 de ani de la "Groapa cu lei" de la Guadalajara. Acum, tot după aproape 20 de ani de la ultima prezenţă la un Mondial, România întâlneşte iar Danemarca.

"Noi, atunci, am jucat pentru calificare. Meciul de acum e pentru supravieţuire, să rămânem în calculele calificării", spune Gavril Balint, unul dintre eroii din '89, autor a două goluri.

Balint îşi aminteşte că "nici nouă nu ne-a fost uşor, Danemarca ne bătuse cu 3-0 la Copenhaga. Ce echipă avea Danemarca, cu fraţii Laudrup, cu Povlsen, cu Schmeichel în poartă. Dar şi noi ce echipă eram! De fapt, atunci s-a născut Generaţia de Aur!

Îmi amintesc că a fost primul meu meci în acele preliminarii. Ce public fantastic am avut! Ne-au condus cu 1-0, însă nu am simţit niciun pic de teamă. Ştiam că putem învinge pe oricine! Cele două goluri marcate atunci sunt printre cele mai dragi amintiri".

"SUNTEM ÎN URNA A TREIA, POATE A PATRA!"

Revenind în prezent, Balint oftează: "E greu acum. Văzând meciurile, echipele din grupă, şansele de calificare sunt mici. Să fim realişti, să nu mai trăim din amintirile cu ce făceam! Acum nu mai suntem în prima urnă valorică, suntem într-a treia, poate în a patra!

Campionatul nostru e cum e, nu mai avem jucători la cluburi mari, iar unii nu reuşesc să se impună nici acolo. Ăsta e adevărul! Daum e preocupat, caută, urmăreşte tot, dar ce să facă şi el?! Ăsta e materialul clientului! Înainte, ce, jucam altfel? Ne-am calificat greu dintr-o grupă uşoară, Euro a fost ratat. Mereu chinuială, chinuială, cam asta a fost în ultimii ani. Nu sunt pesimist, sunt obiectiv".

Sursa

Topic closed.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.