Jump to content

Alonso exclude revenirea în Formula 1: "Schimbarea regulamentului a mers în direcția greșită"

St Koppen
 Share

Recommended Posts

447110l-610x390-b-4447d3d7.jpg

Fernando Alonso nu intenționează să revină în Formula 1 din cauza regulamentului restrictiv și anticipează că eventualele schimbări pentru sezonul 2021 vor apărea prea târziu pentru o nouă carieră în Marele Circ.

Fernando Alonso se va retrage din Formula 1 la sfârșitul acestui sezon, după cursa din Abu Dhabi de la finalul acestei săptămâni.

Pilotul spaniol susține că a câștigat suficient de mult în Formula 1 și că vrea să experimenteze alte competiții, însă afirmă că ar fi putut concura în Formula 1 pentru o echipă de top.

"Aș putea semna cu o echipă competitivă pentru anul viitor, poate a treia. Dar refuz pentru că sunt aici de 17 ani și am câștigat două campionate. Am bifat căsuța. Trebuie să găsesc o alta căsuță de completat. Acesta este singurul motiv", a declarat spaniolul.

Pe de altă parte, Alonso critica vehement regulamentul tehnic actual, prin care s-a creat un echilibru forțat prin limitarea creativității inginerilor și piloților.

"Totul ține de cum salvezi energie și pneuri și să urmezi instrucțiunile inginerilor. Ai un spațiu foarte mic pentru instinct, dar în mod normal este mai puțin optim dacă încerci ceva pe cont propriu. Când nu aveam atât de multe informații era vorba mai mult despre aportul pilotului", a adăugat el.

Următoarea schimbare majoră de regulament este planificată pentru sezonul 2021, însă Alonso susține că ar fi aproape imposibil să revină atunci în Formula 1 chiar și în cazul unui regulament mai favorabil.

"Nu cred, cred că va fi prea târziu. Să am energia de a începe din nou și de a mă devota integral când voi avea 39-40 de ani va fi mult mai dificil decât acum. Nu mă gândesc la asta", a adăugat el.

Alonso va concura anul viitor în cursa de 500 de mile de la Indianapolis în încercarea de a obține "tripla coroană", după victoriile din Cursa de 24 de ore de la Le Mans și cursa de Formula 1 de la Monaco.

SursaCLiCK

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.