Jump to content

Rugaciune pentru cei bolnavi

zL Edison
 Share

Recommended Posts

Multi dintre noi avem acasa membri din familie bolnavi, sau poate prieteni. Recent am avut si eu un caz in care o prietena de a mea patise ceva foarte grav din cauza unei boli, si neputand sa o ajut altfel, am decurs la aceste rugaciuni.

Tot timpul incepem cu rugaciunile incepatoare, acelea fiind urmatoarele: 

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție.

Împărate ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le îm­plinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi (de trei ori).

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doam­ne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vin­decă neputințele noas­tre, pentru numele Tău.

Doamne miluiește (de trei ori), Slavă..., și acum...

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfin­țească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe pă­mânt. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noș­tri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbă­vește de cel rău.

Iar dupa ce zicem aceste rugaciuni, trecem la rugaciunea pentru cei bolnavi, care este urmatoarea:

Atotputernicule Doamne, Tămăduitor al sufletelor și trupurilor, care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai mila de (numele), pentru că este bolnava.

Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor, și vindecă pe ea, și ridic-o din patul de suferință. Gonește duhul de slăbiciune din ea și îndepărtează de la ea durerea, rănile, febra și slăbiciunile.

Dacă are păcate și greșeli, iartă-i-le, din dragostea Ta pentru oameni.

Dumnezeule ai milă de ceea ce a creat mâna Ta, întru Iisus Hristos, împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul Tău Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: Rugaciune pentru cei bolnavi.

Edited by TLG Edison

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.