Jump to content

Clauza prin care Max Verstappen se poate despărți de Red Bull, chiar dacă a semnat, recent, prelungirea!


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

max verstappen

 

Max Verstappen poate pleca de la Red Bull Racing, chiar la finalul acestui sezon! În contractul său, există stipulată o clauză ”sensibilă”, prin care acesta poate fi îndepărtat înainte de termen, fără voia sa.

 

Pilotul olandez a semnat, în luna martie, prelungirea contractului cu Red Bull Racing până în 2028, urmând a primi anual aproximativ 40 de milioane de lire sterline.

 

Cum poate pleca Max Verstappen de la Red Bull Racing înainte de termen!

 

Șeful echipei austriece, Helmut Marko, a recunoscut că există o clauză în contractul lui Max Verstappen prin care acesta poate fi ”pus pe liber”, dacă rezultatele nu sunt cele dorite.

 

Max este unul dintre cei mai bine plătiți piloți din Formula 1, alături de septuplul campion Lewis Hamilton, iar așteptările sunt unele pe măsură.

 

Așadar, Red Bull a luat în calcul toate posibilitățile înainte să-i ofere lui Verstappen o ofertă de prelungire a contractului. Chiar și scenariul în care pilotul are un sezon dezastruos, ceea ce înseamnă că echipa este surclasată în clasamentul mecanicilor.

 

Șefii de la Red Bull au învățat din greșelile trecutului. Mai exact, din sezonul 2014, când Mercedes a umilit-o în clasamentul piloților (Mercedes - 701 puncte, Red Bull - 405 puncte).

 

A fost un sezon în care echipa formată din Lewis Hamilton și Nico Rosberg și-au alternat victoriile. Astfel, Mercedes a câștigat 16 dintre cele 19 curse ale sezonului.

 

Dacă acest scenariu s-ar repeta în acest sezon, cu Mercedes sau oricare formație în frunte, Max Verstappen ar putea fi îndepărtat.

 

”Desigur. Dacă are loc o prăbușire ca în 2014, când nu am avut nicio șansă în fața lui Mercedes în ceea ce a privit motorul, atunci e evident că există o clauză de evadare”, a recunoscut Helmut Marko, pentru Formel1de.

 

Ferrari, început foarte bun de sezon!

 

După două curse din actualul sezon, Max Vestappen este pe locul 3, cu 25 de puncte. A abandonat în Bahrain și a câștigat în Arabia Saudită.

 

În clasamentul constructorilor, Red Bull (Max Vestappen și Sergio Perez) este pe locul 3, cu 37 de puncte. Cu unul mai puțin decât Mercedes (Lewis Hamilton și George Russel) și 41 decât liderul Ferrari (Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr.)

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.