Jump to content

Mutare surpriză: Toprak Razgatlioglu lasă Yamaha pentru BMW

KOPPEN
 Share

Recommended Posts

00_Test_Aragon_WorldSBK_2022_March_Razgatlioglu_G72_2536.thumb.jpg.d0732b9a0d00ef033f115bfb83411502.jpg

La puține ore de la vestea despărțirii sale de Pata Yamaha la sfârșitul acestui sezon, Toprak Razgatlioglu a anunțat că va concura pentru ROKit BMW Motorrad WorldSBK Team.

BMW este cel de-al treilea producător pentru care va alerga pilotul turc, în vârstă de 26 de ani, după Kawasaki și Yamaha. Toprak a câștigat în 2021 Campionatul Mondial de Superbike în șaua unei Yamaha YZF-R, punând capăt unei dominații de șase ani a lui Jonathan Rea.

Razgatlioglu se va bucura așadar de serviciile M 1000 RR, asta după ce s-a vorbit mult despre o trecere a sa la MotoGP. Sportivul a început însă destul de rapid să dezamorseze această posibilitate, spunând că preferă un model de producție față de un prototip.

00_Test_Aragon_WorldSBK_2022_March_Razgatlioglu_GZ9_8480.thumb.jpg.c2b8f006f5b4b6f5a4edeee7cfaa2721.jpg

„Toprak este, fără îndoială, unul dintre cei mai rapizi piloți în acest moment, lucru pe care l-a dovedit prin câștigarea titlului de Campionat Mondial din 2021. Dar Toprak nu este doar un motociclist rapid, ci și o personalitate în afara pistei. Suntem convinși că Toprak își va găsi foarte repede locul în familia BMW Motorrad Motorsport. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea noastră și viitorul împreună”, a declarat Mark Bongers, director BMW Motorrad Motorsport.

00_Test_Aragon_WorldSBK_2022_Monday_Razgatlioglu_GZ9_0233.thumb.jpg.7bbc068fdbc1385fd099ceba12800d9f.jpg

„Vreau să mulțumesc întregii familii Yamaha pentru dragostea și respectul pe care mi le-au arătat. Să câștig Campionatul Mondial a fost visul meu atunci când am semnat cu Yamaha și am atins acest obiectiv împreună. Pentru sezonul viitor simt că am nevoie de o nouă provocare și, deși a existat o oportunitate în MotoGP, nu am simțit aceeași legătură cu motocicleta MotoGP pe care o am cu superbike-ul. Pentru a rămâne în WorldSBK am nevoie de o nouă țintă, de o nouă ambiție. Îmi pare rău să părăsesc Yamaha, atât ca marcă, cât și ca echipă, deoarece avem o relație foarte bună, dar schimbarea face parte din orice sport și este normală pentru orice profesionist. Așadar, le mulțumesc foarte mult Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Europe, Yamaha Motor Turkiye, echipei Pata Yamaha Prometeon WorldSBK și în special echipai mele, care a muncit atât de mult pentru mine” declară Toprak Razgatlioglu.

00_Test_Aragon_WorldSBK_2022_March_Razgatlioglu_GZ9_0318.thumb.jpg.95444eaff0e593724119041b8b3b6adf.jpg

Iată și declarația lui Andrea Dosoli, Road Racing Manager at Yamaha Motor Europe: Ne pare rău că Toprak părăsește Yamaha la sfârșitul acestui sezon. Am vrut să continuăm ceea ce a fost un parteneriat incredibil de reușit, punctul culminant fiind tripla coroană de titluri mondiale pentru piloți, producători și echipe pe care le-am câștigat împreună în 2021. Am făcut ceea ce credeam că este o ofertă care reflecta în mod corespunzător valoarea Toprak ca un pilot și un ambasador pentru Yamaha, precum și competitivitatea pachetului nostru de curse și strategia noastră de curse în cadrul platformei WorldSBK. Cu toate acestea, pe măsură ce negocierile au progresat, a devenit evident pentru ambele părți că Toprak este motivat să accepte o nouă provocare în 2024 și îi respectăm decizia. Deși drumurile noastre se vor despărți la sfârșitul anului, acum suntem pe deplin concentrați asupra bătăliei pentru titlul WorldSBK 2023, care va relua în scurt timp la Misano. În cele din urmă, aș dori să îi mulțumesc lui Toprak în numele Yamaha, dar și personal, pentru contribuția sa neprețuită la proiectul nostru WorldSBK. Primul său titlu de Campionat Mondial din 2021 a fost o justă recompensă pentru el, dar și pentru toți oamenii care, de când ne-am întors la WorldSBK în 2016, au muncit atât de mult pentru ca acest proiect să devină un succes. Este o amintire pe care toți cei de la Yamaha o vor prețui. Îi dorim tot succesul Toprak pentru viitor, dar, deocamdată, avem o treabă de terminat.”

SURSA: click

• KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.