Jump to content

Can-Am Origin & Pulse – Revoluție electrică accesibilă

MotoRider YT
 Share

Recommended Posts

Can-Am Origin & Pulse – Revoluție electrică accesibilă

https://iprimenews.com/wp-content/uploads/2025/08/KTM-160-Duke-Launch-in-India-Price-Specs-Features-and-1024x576.jpg

Can-Am revine pe piața motocicletelor după aproape 40 de ani, lansând două modele electrice inovatoare: Origin, un dual-sport pregătit pentru aventuri off-road, și Pulse, o motocicletă naked gândită pentru deplasări urbane rapide și confortabile. Această revenire marchează o schimbare majoră în direcția companiei, orientată acum către mobilitatea sustenabilă și tehnologia modernă.

Performanță și tehnologie

Ambele motociclete folosesc motorul electric Rotax E-Power, capabil să livreze 47 CP vârf și 27 CP continuu. Pulse accelerează 0–100 km/h în aproximativ 3,8 secunde, iar Origin în 4,3 secunde, atingând o viteză maximă de circa 129 km/h. Puterea este livrată lin și imediat, specific motoarelor electrice, ceea ce le face ideale pentru traficul aglomerat sau pentru porțiunile dificile de traseu.

Autonomie și încărcare

Bateria litiu-ion răcită cu lichid, de 8,9 kWh, oferă:

• Pulse: până la 160 km autonomie urbană, ~130 km mixt

• Origin: până la 145 km urban, ~115 km mixt

Încărcarea de la 20% la 80% durează doar 50 de minute la stații de nivel 2, iar completarea până la 100% aproximativ 90 de minute.

Design și dotări moderne

• Origin vine cu roți de 21″ față și 18″ spate, suspensii de 10″ și o șa înaltă de peste 86 cm, potrivită pentru off-road.

• Pulse are roți de 17″, suspensii de 5,5″ și șa joasă de aproximativ 78 cm, ideală pentru mediul urban.

Ambele includ frânare regenerativă reglabilă, funcție de mers înapoi, ecran tactil de 10,25″ compatibil cu Apple CarPlay, conectivitate prin aplicația BRP GO și actualizări software over-the-air.

Puncte forte

• Accelerare rapidă și ușurință în manevrare

• Conectivitate modernă și funcții inteligente

• Întreținere redusă datorită lanțului protejat și răcirii lichide a bateriei

Provocări

• Autonomie limitată pentru drumuri lungi

• Calitatea materialelor percepută ca inferioară unor rivali premium

Concluzie

Can-Am Origin și Can-Am Pulse sunt două modele care oferă o combinație rară între accesibilitate, tehnologie modernă și performanță electrică. Ele reprezintă o opțiune atractivă pentru motocicliștii care vor să facă trecerea la electric, păstrând în același timp plăcerea condusului pe două roți.

Surse:

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.