Jump to content

Ce performanță! Ionuț Radu este unul dintre cei mai buni portari din La Liga

no1 st0rm
 Share

Recommended Posts

ODQyOWE1YWQwYTM5MmQ5MjdhZTg3MTRkNDU5.thumb.jpg

Ionuț Radu (28 de ani) a semnat în această vară cu Celta Vigo.

Cu gândul de a-și relansa cariera, Ionuț Radu a ales Spania și a semnat cu Celta Vigo. Portarul român a fost titularul echipei în toate meciurile din acest sezon, însă va trebui să rămână constant pentru a rămâne prima opțiune a antrenorului.

Ionuț Radu, al 5-lea portar din Spania ca număr de intervenții

Chiar dacă nu a prezentat o garanție în momentul transferului, Ionuț Radu a devenit rapid titular la Celta Vigo. Portarul român a impresionat cu evoluțiile sale, iar la ora actuală este unul dintre cei mai buni goalkeeperi din campionat.

"În această primă fază a competiției, Radu ocupă locul cinci în La Liga la capitolul parade, cu un total de 23, ceea ce înseamnă că face 3,29 pe meci. Doar Aaron de la Real Oviedo este peste Ionuț Radu de la Celta, cu 34 de parade în șase meciuri (o medie de 5,67).

Urmează apoi Sergio Herrera de la Osasuna, cu 27 în 7 meciuri (3,86); Dmitrovic de la Espanyol, cu 25 în 7 (3,57); Agirrezabala de la Valencia, cu 23 în 6 meciuri (3,83), în timp ce Leo Román de la Mallorca egalează recordul lui Radu. Dar importanța portarului român a crescut cu fiecare meci jucat. De la șapte parade în primele patru meciuri, a făcut 21 în ultimele patru partide, inclusiv în meciul din Europa League împotriva lui Stuttgart", au scris spaniolii.

Ștefan Târnovanu, preferat în locul lui Ionuț Radu

România va juca în octombrie cu Moldova (amical, 9 octombrie) și Austria (preliminarii CM 2026, 12 octombrie).

Cum Florin Niță nu are echipă și nu a fost convocat de Mircea Lucescu, iar Horațiu Moldovan este rezervă la Real Oviedo, poarta României urmează să fie apărată de Ștefan Târnovanu, Ionuț Radu sau Răzvan Sava.

Cei trei menționați mai sus evoluează meci de meci la formațiile lor de club. Dintre aceștia, Giovanni Becali l-a ales fără să stea pe gânduri pe Ștefan Târnovanu și consideră că Mircea Lucescu face o nedreptate în momentul în care îl ține pe bancă pe portarul FCSB-ului.

Spre deosebire de Răzvan Sava, Ionuț Radu și Ștefan Târnovanu au avantajul că au petrecut mai mult timp în preajma naționalei României și sunt familiarizați cu prima reprezentativă.

"Nu l-am cerut pe Târnovanu titular. Am spus doar că i se face o nedreptate, atât. Eu nu pot să cer unui antrenor să-l bage pe x sau pe y. Eu am spus doar că i se face o nedreptate, iar, mai departe, să înțeleagă fiecare ce vrea. Asta e părerea mea, că Târnovanu merită să fie titular. Vedem ce va decide selecționerul", a spus Giovanni Becali, pentru digisport.ro.

sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.