Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

DaniRB

Member
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DaniRB

  1. E mai important sa dai bacalaureatul acum decat sa fii ferit de un virus potential fatal?
  2. Nu se va aproba asa ceva in niciun caz. Ar fi total absurd. Ganditi-va cate cazuri o sa existe in tara pe la sfarsitul lunii mai. Deschiderea scolilor nu ar face decat sa mareasca exponential acel numar. Cred ca sunteti inconstienti...
  3. DaniRB

    The Negociator

    E buna ideea, dar template-ul e ales aiurea.
  4. Regimul lui Castro a fost unul marcat de politicile distructive ale Leninismului, frica si saracie. Sa speram ca intr-o zi Cuba va deveni un stat democratic, este o tara cu adevarat frumoasa care nu merita toate relele pe care le-a facut Castro.
  5. Una din cele mai importante persoane din istoria contemporana. Datorita lui am facut avansuri extraordinare in stiinta. Pacat ca nu stim care au fost ultimele lui cuvinte, caci au fost in germana iar asistenta care avea grija de Einstein nu cunostea limba germana. Dumnezeu sa-l odihneasca.
  6. DaniRB

    Civilians

    E buna asta ?
  7. Pacat! America tocmai a suferit o mare pierdere. Oricat de radicale ar fi putut parea ideile social-democratice ale lui Bernie intr-o tara predominant neoliberala si conservativa care il considera comunist, aceste idei meritau sa fie macar incercate. In schimb, oamenii aleg un senil care cu siguranta va pierde in fata lui Trump. Dupa parerea mea, acestia au pierdut sansa perfecta la normalitate, in special in perioada aceasta tulbure de pretutindeni. Till 2024 I guess
  8. Mai bine abandonam aceasta discutie aici, se vede ca avem viziuni total diferite. Sunt convins ca nu am cum sa iti schimb parerea, la fel cum nici tu nu mi-o poti schimba pe a mea. Cei care vor intra pe acest topic au la dispozitie toate argumentele oferite de noi si isi pot forma singuri o parere cu privire la metodele de impozitare.
  9. Vreau ca statul sa aiba acei bani. Si vreau ca statul, la randul lui, sa il foloseasca corespunzator. "Norocul" nu e un motiv care ar putea justifica acumularea unei asemenea averi. Nu cred ca realizezi cat de mult inseamna 110 miliarde de dolari. Nu are ce sa faca un om cu atatia bani. Ar fi culmea sa cheltuie 0.1% din toti acei bani intr-o viata. De asemenea, "asta e viata" nu e o justificare pentru un defect fundamental al unui sistem economic precum unul care presupune impozitare egala. Crezi ca nu putem sa o ducem toti bine? Ba da, putem, si am zis si cum. Nepasarea oamenilor care sustin aceleasi lucruri ca si tine si lacomia bogatilor ne-a adus in situatia in care suntem acum. Cu acelasi drept cu care tu vrei sa ii confisti din venitul anual, doar ca mai putin. Daca vrei sa spui ca impozitarea este furt, atunci OK, putem merge si pe ruta aia. Nu orice e legal sau la limita legalitatii e moral. Am spus in argumentul anterior mai multe despre acest lucru, nu vreau sa ma repet. Daca tu eviti subiectul nu e problema mea.
  10. Exact, de ce sa impui anumite restrictii sau sa investighezi conditiile lucru dintr-o multicorporatie internationala care isi maltrateaza muncitorii cand poti pur si simplu sa demisionezi si sa saracesti? Doar nu vrem sa isi piarda daddy Bezos din averea lui binemeritata si muncita. Lui Adam Smith i-ar fi fost rusine sa citeasca fraza asta. Nu vreau banii nimanui, vreau ca o portiune putin mai mare din averea celor mai bogati oameni din tara/lume sa fie redirectionata catre cauze care ar ajuta populatiile mai sarace si dezavantajate, precum sistemul de invatamant, sistemul de sanatate si cel de asistare sociala. Ce vina au copiii din Ferentari ca se nasc in mizerie si in saracie, in familii imense de tigani inculti si nu au nicio sansa la o educatie sau la un viitor asa cum li se cuvine? Nu poate toata lumea sa "munceasca" asa cum vrei tu daca nu au avut niciun fel de sprijin sau noroc la nastere.
  11. Oricat te-ai stradui, nimic pe lumea asta, nici cea mai sclipitoare dintre idei, nici cea mai multa munca depusa de catre cineva nu poate justifica averea pe care o detin Jeff Bezos, Bill Gates si multi altii. E usor sa spui ca acei miliardari si-au castigat averile doar multumita ideilor lor fantastice si talenturilor lor de antreprenori ca sa poti dormi linistit la noapte, in timp ce angajatii Amazon sunt exploatati si tratati ca niste sclavi. Stim ca voi, dreptistii, vreti sa aveti totul numai pentru voi, insa daca o parte macar putin mai mare din averile miliardarilor ar fi alocata unei educatii si unui sistem de sanatate gratuite peste tot in lume, am putea creea din copii dezavantajati alti noi milionari si antreprenori de succes care, la randul lor, ar contribui la prosperitatea natiunii/lumii si ar asigura prin venitul lor un viitor frumos celorlalti. Mentalitatea darwinista de "supravietuire a celui mai puternic" nu avantajeaza pe nimeni.
  12. Habar nu aveam despre aceasta revolutie, sincer. Nu prea stiu multe despre Republica Moldova. Multumesc pentru aceasta scurta lectie de istorie contemporana.
  13. Ti se pare corect ca Bezos sa plateasca guvernului acelasi procentaj din venitul sau pe care il plateste si o mama singura care se chinuie sa munceasca in mai multe parti pentru a-si intretine copiii? Nu am nimic cu milionarii, insa nicio cantitate uman posibila de munca poate justifica averile celor mai bogati oameni din lume. Ai fi surprins cate probleme am putea rezolva, la nivel global, daca am impozita pe cei bogati mai mult.
  14. Deci, in alte cuvinte, crezi in viata de apoi.
  15. Desi nu neg in niciun caz crimele impotriva umanitatii facute in numele comunismului, 100 de milioane de morti nu este un numar universal acceptat. Majoritatea estimarilor sunt in zona 50-70 de milioane, insa am spus "peste 50 de milioane" asa ca merge. Cartea neagra a comunismului nu este o sursa credibila cu privire la numarul de 85-100 de milioane de ori si aceasta estimare a fost discreditata de multe ori. Acea carte lua in considerare multe morti care nu aveau legatura directa cu regimul comunist, probabil intentionat. Cele mai multe morti datorate unui regim comunist au fost in China lui Zedong. Nu vom sti niciodata cati oameni au murit in acea perioada pana cand acele vechi documente chinezesti nu vor fi dezvaluite publicului, insa numarul este undeva intre 20 si 40 de milioane.
  16. Numele tau: DaniRB Pozitia ta: Sunt, in cea mai mare parte, de acord cu drepturile animalelor. Argumentul 1: Animalele sunt si ele vietati la fel ca si noi si nu trebuie sa ne batem joc de ele sau de habitatele lor naturale doar pentru ca suntem deasupra lor in lantul trofic. Trebuie sa dam dovada de umanitate si sa le lasam in pace (sau chiar sa le ajutam, in unele scenarii). Argumentul 2: Cu toate astea, oamenii sunt mai importanti decat animalele. Este absurd sa pretinzi ca a manca carne este echivalent cu a ucide pe cineva, ca animalele sunt egale cu noi sau ca ar trebui sa devenim vegani. Veganismul este extremism, scurt pe doi, si este una din cele mai ridicole ideologii care, din pacate, prinde din ce in ce mai multa tractiune. Sunt de acord cu vanarea animalelor pentru carne, cresterea vacilor/gainilor/oilor pentru lapte, oua sau lana, si uneori sunt de acord cu obtinerea blanurilor si pielii de la animale (pentru obiecte vestimentare si nu numai). Nici macar nu prea putem atinge o stare absoluta de veganism, pentru ca materiile prime de origine animala se folosesc la foarte multe lucruri, de la sapunuri pana la vaccinuri. Macar exista alternative vegane pentru sapun, dar vaccinul nu se poate altcumva, ceea ce inseamna ca fie iti vaccinezi copilul in defavoarea veganismului, fie il lasi pe acesta sa devina o bomba biologica in favoarea animalelor. Alte precizari: Aici puteti gasi o lista cu contraargumente impotriva prostiilor pe care le spun veganii mereu. Este extrem de utila si foarte bine realizata, plina de linkuri si surse de citat pentru cei necredinciosi. Cuprinde cam toate argumentele pe care le folosesc veganii.
  17. Numele tau: DaniRB Pozitia ta: Dreptul de vot ar trebui acordat persoanelor majore (cu varsta de cel putin 18 ani) care au 10 clase de scoala terminate. Contrez pozitia lui: @Clarxon Contraargument 1: A "incepe sa te indrepti spre maturitate" nu este acelasi lucru cu a fi matur, si nu este suficient de convingator astfel incat sa ti se acorde dreptul de vot. Daca eu la 16 ani nu am voie sa beau, sa fumez sau sa conduc, de ce as avea voie sa votez? Inca nu am ajuns la acel prag al dezvoltarii care este atins la 18 ani. Contraargument 2: Nu multi copii de 16 ani are indeplini aceste conditii, dupa parerea mea nici 10% din ei. Varsta de 16 ani este una plina de dificultati, prostii si lucruri facute la misto sau la provocarea cuiva. Nu e o varsta la care putem acorda drept de vot. Alte precizari: Si eu tot 16 ani am, asa ca nu am niciun interes ascuns sa spun toate aceste lucruri.
  18. Numele tau: DaniRB Pozitia ta: Dreptul de vot ar trebui acordat persoanelor majore (cu varsta de cel putin 18 ani) care au 10 clase de scoala terminate. Contrez pozitia lui: @BIS aka OldNab Contraargument 1: Acest lucru este adevarat, dar nu este un argument bun. Da, poti fi ignorant politic indiferent de varsta, dar sunt sanse mult mai mari sa fii ignorant politic la 14 ani, decat la 18, 30 sau chiar 80 de ani. In plus, aici nu este doar vorba de cunostinte politice, ci si de maturitate. Cand eram in clasa a 8-a, cativa colegi de-ai mei ar fi votat cu PSD in mod total neironic doar pentru ca li s-ar fi parut amuzant. Nu putem incredinta viitorul tarii unor copii de 14 ani care nici macar nu stiu ce rol are presedintele si/sau partidul in stat (pentru ca ora de educatie civica e ora de chiulit/jucat pe telefon), ci voteaza in scarba (sau deloc) cu partidul care le serveste lor interesele (asta in cazul absurd in care acestia s-ar informa cu privire la fiecare partid/candidat in parte, lucru care nu il vor face nici 1% din ei). Nici macar un "test de cunostinte politice" asa cum l-ai numit tu ar putea preveni asta. Contraargument 2: Cum am precizat in contraargumentul precedent, un test de "minime cunostinte politice" nu ar face nimic sa rezolve toate celelalte probleme care ar iesi la suprafata daca copiii care nici macar nu au intrat in liceu ar avea drept de vot. Varsta de 14 ani nu e deloc una rezonabila, dupa parerea mea abia atunci incep sa faca majoritatea copiilor pasi mici spre maturizare. Alte precizari: -
  19. Nume concurent (Discord#TAG): Rebooted#6534 Numele de pe SAMP si RPG Bar: DaniRB Sunteți de acord cu respectarea regulilor impuse mai sus?: Bineinteles. Alte precizări: Sper sa primim linkuri de pe care sa invatam asa cum a fost si in editia trecuta B-Quiz, deoarece nu am foarte multe cunostinte legate de sport. Fie ca cel mai bun sa castige!
  20. Numele tau: DaniRB Pozitia ta: Dreptul de vot ar trebui acordat persoanelor majore (cu varsta de cel putin 18 ani) care au 10 clase de scoala terminate. Argumentul 1: Odata ce ajungi la un anumit punct al dezvoltarii maturitatii si intelectului, varsta nu prea mai face mare diferenta in ceea ce priveste convingerile tale politice. Daca un tanar adult poate fi trimis in armata la varsta de 18 ani, nu vad de ce nu ar putea avea dreptul de a vota. Argumentul 2: Singura modalitate de a preveni oamenii fara cultura si fara niciun fel de spirit civic din a vota este de a permite doar celor care au minimul de 10 clase obligatorii de scoala terminate sa faca acest lucru. Am intrat mai in detaliu cu privire la aceasta idee aici. Alte precizari: -
  21. O idee buna, banuiesc ca asa vor face toti producatorii de filme/seriale in perioada asta daca nu au facut-o deja. Tehnologia ne este mai mult decat utila.
  22. LCDP e singurul serial din aceasta lista de care stiam. Multumim pentru informatie!
  23. Multumesc pentru lucrari! Am ales.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.