Clayton Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Am o problema, si cum eu sunt paralele cu informatica, Skizzoo mi-a spus sa postez pe aici, poate ma ajuta cineva: "Scrieţi un program eficient din punct de vedere a spaţiului de memorie utilizat, care va citi din fişierulnumere.in un număr neprecizat de numere naturale, dintre care măcar două valori reprezintă factorialul unui număr. Programul va afişa în fişierul numere.out cele mai mari două valori care au proprietatea de a reprezenta factorialul unui număr, precum şi numărul de apariţii al acestor valori. Afişarea se va realiza în formatul dat în exemplu." Daca stie/poate cineva sa faca chestia asta ar fi super, eu nici nu am auzit de asa ceva in afara de fisere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkiizO Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 O sa ti-o rezolv asta seara, maxim maine dupa-masa. Daca o rezolva altcineva intre timp o poate posta. Revin cu edit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quadro Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Sper sa-ti fie de folos, probabil ca mai sunt ceva variabile nefolosite. #include <iostream> #include <fstream> using namespace std; int nr1, nr2; int check(int m){ ifstream f("numere.in"); int k, j=0; while(f >> k){ if(k == m) j++; } return j; } int fs(int g){ int x=1; if(g == 1 || g == 2) return 1; else{ for(int h=1; h<=g; h++){ if(g==x){ return 1; } x = x*h; } } return 0; } void verify(int a){ int it=0; if(fs(a) == 1){ cout << "\n " << a << " reprezinta factorialul unui nr"; if(a > nr1) nr1=a; else if(a > nr2) nr2=a; }else cout << "\n " << a << " nu reprezinta factorialul unui nr"; } int main(){ ifstream f("numere.in"); ofstream g("numere.txt"); int nr; while(f >> nr) verify(nr); cout << "\n nr1 = " << nr1 << " apare de " << check(nr1) << " ori"; cout << "\n nr2 = " << nr2 <<" apare de " << check(nr2) << " ori"; g << nr1 << " " << check(nr1) << "\n" << nr2 << " " << check(nr2); f.close(); g.close(); return 0; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkiizO Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Imi pare rau, dar am uitat complet de problema ta. Multumim Quadro. Topic closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts