Jump to content

Cu ce se mananca programarea?

Andrei
 Share

Recommended Posts

Acest topic este dedicat tuturor celor care vor sa studieze programarea, indiferent de varsta, sex sau alte criterii.

Mai intai trebuie sa intelegi notiunile urmatoare:

Programarea este o ramură foarte importantă a informaticii care se ocupă cu crearea programelor (software) necesare pentru marea majoritate a activităţilor realizate cu ajutorul calculatorului.

Algoritm (noţiunea are la origine numele matematicianului persan Al-Khwarizmi), în matematică şi informatica teoretică, reprezintă o metodă univocă prin care se descriu, pe rând, paşii necesari pentru rezolvarea unei probleme.

Un limbaj de programare este o tehnică de comunicare standardizată pentru transmiterea de instrucţiuni către un computer. Un limbaj de programare are definit un set de reguli sintactice şi semantice( ganditi-va aici la limba romana, unde avem cuvinte si ordinea lor de compunere intr-o propozitie/fraza ). Un limbaj dă posibilitatea programatorului să specifice cu ce fel de date va lucra computerul şi ce acţiuni va executa acesta în anumite situaţii precizate.

* O lista cu toate limbajele de programare existente, in ordine genealogica, gasiti aici.

De unde sa incepi?

Ar trebui sa stai destul de bine cu engleza, la matematica sa nu fi corigent si sa-ti mearga rotile. Daca crezi ca stai bine cu astea 3 atunci apucate de citit acest articol. Dupa ce ai citit tot, alegeti un limbaj de programare, care vrei tu, si cauta tutoriale (ar trebui sa te familiarizezi cu algoritmica pentru a invata cum sa transpui cerintele in cod).

La scoala lucram in C++ si ii cam nefolositor profu`, nu ne explica, doar ne da vreo 10-20 de probleme si ne pune sa le facem in cateva saptamani. Nu am cum sa le fac daca nu stiu cum, si nu prea stiu de unde sa incep cu C++`ul.

Nu combinatzi HTML, XML si xHTML cu limbajele C pt ca nu au nici o legatura decat transpunerea limbajelor C in pagini web prin HTML,etc.

la sc nu fak nika:(( numa ne jucam toata ora pe nijte pc puscate..adik ne uitam pe youtube:)) si ne radem de idioti..... Am lucrat mai demult da ff putin in html ....mi sa parut greu la inceput dar dupaia unpik mai usor... In c++ nam lucrat:D da am vazut in general cum ii si mi se pare greu:)) Daca ma apuc sper sa inteleg cv:))

Guest Unregistered
la sc nu fak nika:(( numa ne jucam toata ora pe nijte pc puscate..adik ne uitam pe youtube:)) si ne radem de idioti..... Am lucrat mai demult da ff putin in html ....mi sa parut greu la inceput dar dupaia unpik mai usor... In c++ nam lucrat:D da am vazut in general cum ii si mi se pare greu:)) Daca ma apuc sper sa inteleg cv:))

[Off]La câte greşeli ai pe aici, cred că la ora de Limba Română tot la calculatoare stai.[/Off]

În general, cel mai uşor, probleme le rezolvi citind de sute de ori cerinţa, apoi gândindu-te, pas cu pas, ce trebuie să afli/rezolvi şi apoi să transcrii în pseudocod operaţiile matematice. Totuşi, teoria este baza. Fără ea, nu faci nimic. :)

RazR felicitari pt tutorial e un inceput foarte bun pt incepatorii care vor sa invete ceva.

La scoala nu prea se face nimic serios eu is intr-a 9 si nu prea e interesant nimic.....abia la facultate faci C# si algoritmi organici, etc.

interesant. Eu la scoala invat Pascal ( FORTRAN ) , imi pare rau ca invat un limbaj atat de invechit , dar in mare este aceasi idee ca la C++ numai ca sunt altfel de instructiuni.

LA scoala in ora de info ne jucam , ne uitam pe youtube , intram pe mess nu facem nimic :( as fi mulumit de ar incepe sa ne spuna definitia microsoft oficului =)) macar sa facem ceva :(

Mda,eu sunt a8a,deci nu fac deloc info,dar abia astept in toamna la liceu :X .Am inceput sa invat singur C++ si am invatat cateva ceva,dar e din ce in ce mai greu...desi stiu engleza e destul de greu sa invat asa.Poate la scoala,cand iti explica profesorul frumos e mai altfel,alta treaba. :)

HTML stiu ceva mai bine,mi se pare mult mai usor :D si sunt si tutoriale in romana.

cand aud lumea ca zice html il stiu (fara ofense tudor, ne cunoastem)...cred si eu ca stii structura de baza si bullshiturile alea...

daca tot stiti atatea ia ziceti care e diferenta dintre html4 si html5 sau xhtml

sau ce face base in html, sau care e diferenta intre doctype transitional si strict?

sau cate standarde de encodare a caracterelor speciale sunt in html?

Si asculta de la mn de la profi nu inveti nici un c***t daca vrei sa inveti tre sa o faci singur...

incearca sa nu te mai avanti asa in afirmatii pentru ca ti se poate dovedi ca inca nu stii nimic si mai ai multe de invatat... (ca fiecare din noi)

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.