Jump to content

Ce spune Biblia despre homosexualitate?

Kyle
 Share

Recommended Posts

Biblia spune în mod constant că activităţile homosexuale reprezintă un păcat. Biblia ne învaţă în mod specific faptul că homosexualitatea este rezultatul respingerii şi a nesupunerii faţă de Dumnezeu. Când anumite persoane îşi continuă viaţa în păcat şi necredinţă, Biblia ne spune că Dumnezeu “îi lasă în voia lor” pentru a săvârşi păcate şi mai mari, cu scopul de a le arăta inutilitatea şi lipsa de speranţă în viaţa departe de Dumnezeu. proclamă faptul că homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu a creat oamenii cu dorinţe homosexuale. Biblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor , dar şi în ultimă instanţă ca urmare a propriei lor alegeri în această privinţă.

Pot exista persoane care se nasc cu o înclinaţie mai crescută pentru a deveni homosexuali, după cum există oameni care se nasc cu o înclinaţie către violenţă sau către alte păcate. Însă aceasta nu scuză cu nimic o persoană care alege să păcătuiască lăsându-se în voia propriilor dorinţe sau înclinaţii. Dacă o persoană se naşte cu o înclinaţie mai crescută către furie, îi dă asta dreptul să se dedice furiei şi să practice furia în viaţa sa? Cu siguranţă că nu! Acelaşi lucru este perfect valabil şi în cazul homosexualităţii.

Trebuie spus că Biblia nu descrie homosexualitatea ca fiind un păcat “mai mare” decât toate celelalte. Toate păcatele sunt îndreptate împotriva lui Dumnezeu. Homosexualitatea este numai unul dintre lucrurile păcătoase prezentate în 1 Corinteni 6:9-10 care îi separă pe oameni de împărăţia lui Dumnezeu. Conform Bibliei, iertarea păcatelor de către Dumnezeu este disponibilă în mod egal pentru un homosexual, la fel ca şi pentru unul care săvârşeşte adulter, sau ca pentru un închinător la idoli, un ucigaş, un hoţ etc.

Dumnezeu promite de asemenea că oferă tărie pentru biruinţa asupra păcatelor, inclusiv asupra homosexualităţii, pentru toţi cei care se încred în Iisus Hristos pentru mântuirea lor.

În mare parte nu-i vina lor că sunt homosexuali. La biologie am învățat că e din cauza hormonilor ( de tip F distribuiți cu procent mai mare la bărbații care sunt "pe invers")

# nu`i de râs, nici de plâns; dar fiecare își alege drumul lui, despre cum și în ce fel dorește să fie.

On 1/23/2013 at 3:04 PM, Exteel said:

Nu neaparat,sunt unii care isi descopera noi orientari sexuale si dupa varsta de 40 ani. :)

Bine zici :))

Edited by nWo Agent CipiGroza

On 1/23/2013 at 2:46 PM, nWo Agent CipiGroza said:

În mare parte nu-i vina lor că sunt homosexuali. La biologie am învățat că e din cauza hormonilor ( de tip F distribuiți cu procent mai mare la bărbații care sunt "pe invers")

# nu`i de râs, nici de plâns; dar fiecare își alege drumul lui, despre cum și în ce fel dorește să fie.

Nu neaparat,sunt unii care isi descopera noi orientari sexuale si dupa varsta de 40 ani. :)

Sodoma si Gomora, erau cetati de la Sud de Marea Moarta unde se petreceau in antichitate multe perversiuni sexuale, dar nu este cazul sa le enumar. Ele au fost incendiate si distruse totodata deoarece oamenii din vremea aceea spuneau desprea actiunile lor ca sunt pacate "Strigatoare la cer".

Raspunsul la intrebarea exprimata in titlu este foarte simplu: Biblia condamna homosexualitatea, pentru ca incurajeaza exclusiv relatiile dintre barbat si femeie. Totusi, este un pacat la fel de grav ca celelalte, intrucat nu exista o ierarhie in randul gravitatii acestora.

In orice caz, conditia noastra de oameni ne face sa fim predispusi la pacate. Printre miile pe care le putem savarsi de-a lungul vietii, a fi homosexual, din punct de vedere religios, poate fi considerat unul dintre ele.

Personal, nu sunt homofoba. Am dezvoltat de mult timp o atitudine indiferenta fata de ceea ce ma inconjoara, iar preferintele sexuale ale unor persoane nu reprezinta un centru de interes pentru mine. In primul rand, omul se naste cu dreptul la libertate. Depinde, desigur, de ceea ce se intelege prin acest concept. Insa daca omul este liber din punct de vedere spiritual si rational, atunci nu vad ce drept avem noi sa judecam. Religia sau conceptiile religioase despre un anumit subiect (cum ar fi in cazul de fata sexualitatea) nu sunt motive care ne dau dreptul de a-i judeca pe ceilalti, intrucat nu suntem cu nimic mai presus decat ei. Dar cum traim intr-o societate distructiva din foarte multe puncte de vedere, bineinteles ca exista persoane care trebuie sa ii condamne pentru ca sunt homosexuali, fapt care dovedeste cat de ingusti la minte pot fi.

Eu am cam citit Biblia, si vreau sa-mi arati si mie pasajul in care Dumnezeu a spus ca a fi homosexual e un pacat, afara de Sodoma si Gomora unde erau vazute cu ochi rai toate ce se petreceau acolo!

A fi homosexual e o boala, asa cum a punctat si CipriGroza foarte bine, dar nu este mentionat absolut nimic in Biblie despre acest lucru, as far as i can recall!

On 1/26/2013 at 10:27 AM, Sexy Sasa said:

Doamne, nici nu pot sa-mi imaginez viata acestor homosexuali....cum poti sa.....

Primesti un avertisment verbal, la urmatoarea abatere primesti warn-up.

On 1/24/2013 at 9:23 PM, DjSpeed said:

Interesanta informatia! :-?...ce pot spune.

Primesti warn-up, nu inteleg cu poti face asemenea post-uri aiurea cand esti moderator..

On 1/26/2013 at 11:02 PM, HighIq said:

Eu am cam citit Biblia, si vreau sa-mi arati si mie pasajul in care Dumnezeu a spus ca a fi homosexual e un pacat, afara de Sodoma si Gomora unde erau vazute cu ochi rai toate ce se petreceau acolo!

A fi homosexual e o boala, asa cum a punctat si CipriGroza foarte bine, dar nu este mentionat absolut nimic in Biblie despre acest lucru, as far as i can recall!

Daca nu cunosti Biblia, nu te mai baza pe ea cand vrei sa argumentezi ceva.

"De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor."

(Romani 1:24-27).

Edited by Krysty xD

:topic_closed:

• Topic-urile informative (cele in care postati informatii despre diverse lucruri) vor fi inchise la 48 de ore de la deschidere sau 24 de ore de la ultimul post facut. NU aveti voie sa deschideti mai mult de un topic pe zi. Topic-urile trebuie sa contina cel putin 10 randuri, in caz contrat se va da topic closed si o sanctiune ulterioara.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.