MrKira Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Salutare! acesta este primul meu tutorial în Photoshop, aşa că voi începe cu ceva uşor şi pe întelesul tuturor. Aşa cum spune şi titlul topicului, de această dată vă voi învăţa cum să creaţi un userbar în Photoshop. NOTE: Acest tutorial este compatibil pentru toate versiunile de Photoshop. Toate resursele folosite în acest tutorial vor fi găsite la sfârşitul tutorialului. Îmi atribui toate drepturile de autor asupra acestui tutorial! Pasul I - Deschideţi un nou fişier în Photoshop (CTRL+N) cu dimensiunile: Width 350 pixels - Height 19 pixels setat pe transparent. Da-ţi OK pentru a accepta creerea noului fişier în Photoshop. Pasul II - Odată ce a-ţi deschis noul fişier în Photoshop o să vă apară fereastra de lucru. În această fereastră de lucru ve-ţi folosi Gradient Tool (G) folosind un gradient la alegere. Pasul III - După folosirea gradientului, pute-ţi de asemenea să adăugaţi o emblemă sau orice altă imagine după bunul plac. De această dată o să folosim omuleţul de la bannerul comunităţii noastre. După ce a-ţi aşezat emblema după bunul plac, vom încerca să aplicăm un model ca să îi oferim un aspect mai frumos. Deschide-ţi un nou fişier de dimensiunile: Width 6 pixels - Height 6 pixels setat pe transparent. Folosiţi unealta de Zoom (Z) şi focalizaţi poza la maxim (de 10 ori zoom). Acum v-a trebui să folosiţi Pencil Tool (B) cu diametrul 1 şi duritatea 100. Face-ţi o linie diagonală punctată. După ce a-ţi realizat această linie punctată, duceti-vă sus la EDIT şi apăsaţi pe Define Patern apoi da-ţi ok. Reveniţi la userbar şi creaţi un nou layer pe care îl ve-ti poziţiona sub layerul cu emblema/imaginea folosită. Selectaţi Paint Bucket Tool (G) apoi duceţi-vă sus sus unde scrie Foreground şi selectaţi în loc de Foreground, Pattern. Intraţi în căsuţa alăturată şi selectaţi linia punctată făcută de dumneavoastră. Odată selectat Patternul, utilizaţi Paint Bucket Tool asupra ultimului layer făcut (layer 3 - cel care se află între layerul cu emblema şi layerul cu gradient). Setaţi opacitatea layerului la 20% pentru a face liniile apărute pe imagine mai puţin vizibile, conferind un aspect mai frumos imaginii. Totul ar trebui să arate ca în imaginea prezentată mai jos. Pasul IV - Pentru a finaliza userbarul, puteţi adăuga un text oriunde peste imagine cu un font potrivit. Dacă urmaţi paşii cu atenţie ve-ţi putea face orice userbar doriţi. Tutorialul prezentat mai sus este unul simplu. De asemenea a-ţi putea folosi multe alte lucruri în procesul de realizare a userbarului. Succes! RESURSE - Emblemă: http://imgur.com/K37qHc4 Gradients: http://www.4shared.com/file/sY8p5OjD/MyGradients.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha287 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Bun tutorial pentru cei incepatori. Este foarte bine explicat. Bravo. Eu nu cred ca as avea rabdarea de a face poze la toti pasii si sa scriu atata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKira Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 Bun tutorial pentru cei incepatori. Este foarte bine explicat. Bravo. Eu nu cred ca as avea rabdarea de a face poze la toti pasii si sa scriu atata. Îţi mulţumesc pentru părere , apreciez asta. Ei bine, mie îmi place foarte mult să scriu şi să citesc, e ca un hobby pentru mine. Un singur lucru pentru care îmi pare rău este că pozele sunt făcute prin Paint şi au calitatea foarte scăzută. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts