MrKira Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 (edited) Salutare! În acest tutorial o să vă ajut să învăţaţi cum să realizaţi o semnătură în Photoshop. Înainte de a urma acest tutorial, vă rog să verificaţi topicul următor pentru a nu exista confuzii între semnătură şi logo: http://forum.b-zone....atii-in-cereri/ Pasul I: Pentru început o să facem un fişier nou de mărimea 405x127. Pentru această semnătură veţi avea nevoie de 1 render. După ce aţi ales un render, îl veţi adăuga în fişierul din Photoshop. Dispuneţi-l în aşa fel încât să acopere întregul fundal. În cazul în care fundalul nu este acoperit cu totul, folosiţi comanda Duplicate Layer (CTRL + J) şi umpleţi restul imaginii. De preferat ar fi să dispuneţi renderul cu partea cea mai colorată în partea pe care o să trebuiască să o lucraţi. După ce umpleţi întreaga imagine, selectaţi cele 2 layere de lucru şi folosiţi comanda Merge Layers. Totul ar trebui să arate cam aşa: Pasul II: După ce aţi unit cele 2 layere, puteţi începe să lucraţi la semnătură. Mai adăugaţi odată renderul şi puneţi-l deasupra primului layer. Micşoraţi-l şi poziţionaţi-l convenabil. Eu am aşezat renderul astfel: Acum că am poziţionat renderul, îi puteţi da hide pentru a începe munca pe layerul care acoperă fundalul. Selectaţi Smudge Tool ® şi aplicaţi următoarele setări pentru brush: După ce setaţi totul la fel ca în imagini, aplicaţi brushul peste imagine. Aplicaţi smude tool peste întregul background. După ce aţi aplicat acest smudge peste imagine, readuceţi renderul la vedere. În cazul în care nu vă place cum aţi aşezat renderul, îl puteţi muta din nou şi să îl puneţi într-o altă poziţie. Duplicaţi renderul de 3 ori (CTRL + J) şi daţi-le hide ca să puteţi lucra numai cu renderul; asupra celorlalte layere veţi reveni puţin mai încolo. Aplicaţi smudge peste render până când dispare în totalitate şi setaţi bleendig mode pe color dodge cu opacitatea 100%. O să revenim pe el în cazul în care luminozitatea o să deranjeze celelalte rendere. Faceţi vizibil următorul layer cu render. De asemenea, aplicaţi smudge tool şi setaţi pe pin light cu opacitatea 28%. Readuceţi şi următoarele 2 layere şi schimbaţi bleending mode al ultimului layer pe overlay cu opacitatea 60%. Pasul III: Folosiţi Burn Tool (O) peste zonele mult prea luminoase. Deschideţi un gradient map potrivit şi setaţi bleending mode pe lighten. Opacitatea o puteţi alege după bunul plac. Selectaţi renderul, intraţi filter - sharpen - sharpen. Acum o să lucram cu câteva C4D. Adăugaţi câteva C4D peste şi sub render. Jucaţivă cu bleending mode şi ştergeţi părţile care nu vă convin. Adăugaţi o textură peste background (opţional) şi mai setaţi din opacităţile renderelor dacă nu vă convine luminozitatea. Puteţi adăuga un lens flare (filter - render - lens flare) pentru un efect mai aparte sau un color balance. Adăugaţi un text, selectaţi orice font doriţi şi opacitatea dorită. Pentru un stil mai unic, adăugaţi un soft brush de diametrul 288 culoarea albă deasupra imaginii. Asta a fost totul şi pentru astăzi. Nu este cine ştie ce, dar este primul meu tutorial pentru o semnătură în Photoshop. Aştept outcome-uri să văd ce v-a ieşit . Fiţi creativi! OUTCOME FINAL: Edited January 30, 2013 by MrKira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha287 Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Asta e smudge de ala de copii mici. Puteai incerca ceva mai frumos: un smudge cu un hard brush la vreo 80% strength. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 (edited) poc Data vitoare sa nu mai folosesti termenul de "setari brush", deoarece lumea se incurca si prima dat o sa faca setarile brush si nu o sa le mearga si o sa se chinuie pana o sa ajunga la setarile smudge care au acelasi meniu cu cele brush. -------------------------Outcome--------------------------------------------- Edited January 31, 2013 by LamaLover Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKira Posted January 31, 2013 Author Share Posted January 31, 2013 Data vitoare sa nu mai folosesti termenul de "setari brush", deoarece lumea se incurca si prima dat o sa faca setarile brush si nu o sa le mearga si o sa se chinuie pana o sa ajunga la setarile smudge care au acelasi meniu cu cele brush. -------------------------Outcome--------------------------------------------- Foarte frumos outcome-ul, ba chiar mai frumos decât al meu. În fine, nu este un tutorial excelent, tocmai de aceea nu mă aştept la Luna de pe cer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts