Jump to content

Stabilitatea Windows-ului

Share

Recommended Posts

Una din cauzele frecvente ale nefunctionarii corespunzatoare ale Windows-ului (si in urma caruia se obtine nu de multe ori celebrul BSOD) o constituie folosirea de dll-uri sistem necorespunzatoare. Iar aceasta este provocat in peste 99% din cazuri de... companiile producatoare de soft

Sa ma exemplific: o firma (sa zicem Adobe) scrie un soft (care vreti voi). In scrierea acestui soft foloseste biblioteci Microsoft, pe care le baga in distributia lor fara a tine seama ca poate acele biblioteci sint pentru o alta versiune de sistem... (exemplul este luat ABSOLUT INTIMPLATOR) Microsoft a prevazut asta si a introdus incepind cu Windows 2000/ME/XP protectia fisierelor sistem. Totusi, mai sint situatii cind unele aplicatii folosesc dll-urile lor, nu pe cele sistem... iar drept rezultat putem avea un frumos BSOD

Cele mai folosite dll-uri sint MSVCTR.DLL, MFCxx.DLL (xx poate lipsi sau poate fi 10, 20, 30, 40, 42) si in general biblioteci care incep cu MSV.

Ce masuri de precautie iau: aceste dll-uri TREBUIE sa fie in directorul sistem (system32 pentru Win2000/XP, system pentru restul) (si in dllcache, vedeti un post mai vechi al meu aici) si nicaieri altundeva, MAI ALES IN PROGRAM FILES!!! Deci in primul rind STERG toate dll-urile cu nume asemanator cu cele de mai sus daca se gasesc SI in directorul sistem, indiferent de data/marimea dll-urilor din afara directorului sistem, imediat dupa instalarea unui nou program. In acest fel ma asigur ca sistemul meu Windows NU CRAPA :yeah baby

In al doilea rind vad ce alte dll-uri a instalat programul si se gasesc SI in directorul sistem. Daca gasesc dubluri, una din ele o sterg, salvind astfel spatiu pe disc.

Partea mai proasta e ca pe Windows 95/98 nu exista o astfel de protectie, deci un program instalat poate inlocui un dll de sistem cu al sau. Iar daca acel program foloseste un alt dll, va dati seama de consecinte...

PS. Daca stergeti un dll, sistemul/programul s-ar putea sa nu mai mearga. Faceti acest lucru pe proprie raspundere... Daca stiti CE sa stergeti, veti uita curind CIND ati instalat ultima oara Windows-ul... :yeah baby :cool: Mie imi merge Windows-ul 98 (NU SE) de vreo 3-4 ani FARA reinstalari... Dar am facut operatiile de mai sus dupa orice instalare a unui program (MAI ALES a jocurilor)

Sursa: www.microsoft.com

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.