Jump to content

Cum să prepari carnea la grătar pentru a te feri de cancer?


F4L Deidara
 Share

Recommended Posts

Studiu: cum sa prepari carnea la gratar pentru a te feri de cancer

 

Studiu--cum-sa-prepari-carnea-la-gratar-pentru-a-te-feri-de-cancer.jpg

 

 

Se apropie 1 mai si toata lumea va dori sa iasa la iarba verde si la un gratar, insa este necesar sa fim atenti la modul in care pregatim carnea pentru a ne feri de cancer.

 

Potrivit unei noi cercetari modul in care pregatim carbunii pentru gratar poate duce la contaminarea carnii cu substante chimice periculoase care duc la aparitia cancerului.

 

"In timp ce gatim mancarea, grasimea se topeste, ajunge pe carbuni si produce fum. Acest fum contamineaza carnea cu nitrosamine, substante chimice cancerigene. Daca aveti de gand sa faceti gratar atunci asigurati-va ca aveti carbunii pregatiti si ca acestia nu mai scot fum, alegeti carne cu putine grasimi pe care sa o gatiti bine, dar sa nu o lasati prea mult pe gratar", a explicat dr. Mustafa Ozel de la University of York.

 

Cercetarea este rezultatul unei colaborari de lunga durata dintre chimisti si oameni de stiinta pe durata careia s-a observat o crestere substantiala a substantelor cancerigene in carnea gatita deasupra carbunilor nepregatiti, care inca fumegau.

 

Atat carnea cu un continut mai mare de grasimi cat si cea care a fost lasata pe gratar mai mult timp continea mai multe substante chimice cancerigene.

 

Insa oamenii de stiinta au admis faptul ca mai sunt necesare si alte cercetari pentru a se stabili concret care este asocierea intre nivelul acestor substante chimice si starea de sanatate.

 

 

Sursa: ele.ro

Edited by F4L Deidara
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.