Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Dovedirea existentei lui Dumnezeu

Naga KIA
 Share

Recommended Posts

Imi pare rau sa spun asta, dar astea nu sunt tocmai dovezi. :-??

Primul argument nu e unul valid. Daca multa lume crede ceva, nu inseamna ca e si adevarat. Multa lume credea si in zeii egipteni, spre exemplu, iar acum nu cred ca vei gasi pe cineva care inca li se inchina. Baze reale pot avea religiile... sunt o multime de clipuri pe Youtube care explica provenienta lor, n-am la indemana unul bun ca sa-l postez aici. Cine e interesat poate cauta.

In legatura cu ultimul argument, oamenii isi pot dezvolta singuri simtul moral. Eu consider ca binele si raul nu sunt lucruri care se gasesc in natura, natura si lumea in care traim sunt neutre, binele si raul le definim noi, sunt niste valori pe care le atribuie oamenii lucrurilor. Lucrurile considerate bune sunt acelea care ajuta unul sau mai multi indivizi, care nu dauneaza nimanui, iar cele rele, opusul. Si chiar daca n-ar fi asa, doar pentru ca oamenii au trait (aproape) mereu dupa niste legi morale nu inseamna ca exista un Dumnezeu care sa-i fi facut sa faca asta.

Pe celelalte argumente nu prea are rost sa le comentez. Daca nu cunosti cauza unui lucru, nu inseamna ca o superstitie de-a ta legata de lucrul respectiv e avantajata si ca o putem recunoaste ca fiind reala. Un argument ce sustine ca nu cunoastem ceva (inca) nu e un argument ce-l sustine pe Dumnezeu sau ce sustine existenta sa. Exista si alte teorii legate de aparitia universului, le putem accepta si pe ele la fel de bine, ba chiar mai usor, pentru ca sunt sustinute de dovezi reale. Credinta tine si de mediul in care cresti si traiesti, daca nu eram romani si ne nasteam pe undeva prin Asia, probabil ca nu am fi renuntat la credinta noastra pentru a-l accepta pe Dumnezeul crestin ca Dumnezeu adevarat, si l-am fi negat, totodata ajungand in Iadul crestinilor (a caror credinta spunem noi ca e cea adevarata si demna de urmat). Prin asta mai vreau sa spun ca aparitia lucrurilor in lume si modul in care se desfasoara totul in univers nu s-ar putea datora neaparat lui Dumnezeu, ci si altor zei. Eu nu cred ca i se datoreaza niciunui zeu, dar, ipotetic vorbind...ar putea.

Prietene, stii cine te face pe tine sa nu crezi astfel de lucruri? Nimeni altul decat diavolul, iar inainte sa postezi aici informeaza-te si cand esti sigur 100% in ceea ce spui, atunci sa postezi. Citeste aici daca ce e mai sus nu te-a convins: http://www.everystudent.ro/nimic/ sau asta: http://www.everystudent.ro/intrebari/. Acest articol cuprinde logica, iar daca nici in acest articol nu vei crede, deja nu ma mai strofoc sa caut si alte dovezi pentru ca e inutil.

Nihil Sine Deo = Nimic fara Dumnezeu

Ex nihilo nihil = Din nimic nu se face nimic. / Din nimic nu iese nimic.

Daca si filosofii si alti oameni de stiinta au sustinut ca Dumnezeu este Dumnezeul unic in univers si ca exista, inseamna ca ei nu au crezut de prosti. Ceva i-a convins pe ei, cum ar fi cercetari si informatii.

Daca 2,1 miliarde de oameni de pe Terra sunt crestini, iti dai seama ca ei nu cred in Dumnezeu ca au fost influentati de "cutare" cu povestea lui. Nu! Ei cred si pentru ca au vazut minuni cu ochii lor si mai ales, cea mai mare minune din zilele de astazi fiind Lumina de la Ierusalim, iar daca vrea cineva sa ma contrazica in legatura cu Lumina Sfanta eu va propun mai intai sa va informati despre aceasta 110%. ;)

Cu respect, Naga!

Edited by Naga

Ok, nu trebuie sa te simti ofensat de necredinta mea si de ce am spus. Tocmai ti-am spus ce ma face sa nu cred astfel de lucruri, dar esti prea indoctrinat si orbit de religia ta ca sa poti accepta anumite idei. Esti subiectiv, incearca sa vezi toate argumentele, si pro si contra, si o sa vezi care ti se par mai logice. Religia nu ofera raspunsuri concrete, doar intrebari la care se pretinde ca se cunosc raspunsurile. Tu ai prezentat doar niste false argumente, cum ar fi "Daca si filosofii si alti oameni de stiinta au sustinut ca Dumnezeu este Dumnezeul unic in univers si ca exista, inseamna ca ei nu au crezut de prosti.". Deci, tu si majoritatea crestinilor nu va bazati pe logica, ci pe ce spun altii.

Am postat pentru ca sunt suta la suta sigur de ce spun. Nu stiu cum crezi tu ca vad eu lucrurile, dar eu nu neg existenta lui Dumnezeu, ci afirm inexistenta lui asa cum e descris in Biblie, ca o entitate omnipotenta, omniprezenta, omnistienta.

Eu nu am tangente cu diavolul si nu cred ca ma face sa spun ce spun, pentru ca el nu exista...ma rog.

Astepti sa se informeze cineva "110%" (ceea ce e imposibil) intr-un anumit domeniu ca sa te poata contrazice pe tine...ce te face sa crezi ca tot ce citesti si e in favoarea credintei tale e si adevarat?

Prietene, stii cine te face pe tine sa nu crezi astfel de lucruri? Nimeni altul decat diavolul, iar inainte sa postezi aici informeaza-te si cand esti sigur 100% in ceea ce spui, atunci sa postezi. Citeste aici daca ce e mai sus nu te-a convins: http://www.everystudent.ro/nimic/ sau asta: http://www.everystudent.ro/intrebari/. Acest articol cuprinde logica, iar daca nici in acest articol nu vei crede, deja nu ma mai strofoc sa caut si alte dovezi pentru ca e inutil.

Nihil Sine Deo = Nimic fara Dumnezeu

Ex nihilo nihil = Din nimic nu se face nimic. / Din nimic nu iese nimic.

Daca si filosofii si alti oameni de stiinta au sustinut ca Dumnezeu este Dumnezeul unic in univers si ca exista, inseamna ca ei nu au crezut de prosti. Ceva i-a convins pe ei, cum ar fi cercetari si informatii.

Daca 2,1 miliarde de oameni de pe Terra sunt crestini, iti dai seama ca ei nu cred in Dumnezeu ca au fost influentati de "cutare" cu povestea lui. Nu! Ei cred si pentru ca au vazut minuni cu ochii lor si mai ales, cea mai mare minune din zilele de astazi fiind Lumina de la Ierusalim, iar daca vrea cineva sa ma contrazica in legatura cu Lumina Sfanta eu va propun mai intai sa va informati despre aceasta 110%. ;)

Cu respect, Naga!

2,1 miliarde din 7? Super, boss. Ai castigat. Richter 1. God 0

Sa fim seriosi, acum, nu? Ha-i sa-ti spun. Ce minuni ai vazut tu? Ai vazut tu lumina de la Ierusalim? Eu cred ca nu. Ai luat lumina de la patriarhie? Venita de la Ierusalim? Arde? DA! Richter 2. God 0.

Hai sa n-o mai lungim. Prea multa indoctrinare. Astia vor ca lumea sa fie indobitocita si atat. Sa nu vada alte posibilitati. Sa fie toti la fel, smeriti, cu frica. Sa nu se poate ridica impotriva sistemelor de guvernare. Ne vor animale imblanzite, iar daca nu suntem asa, se ridica unul ca tine si zice contrariul.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.