Jump to content

Dezlegare la peşte: asigură-te că este proaspăt


F4L Deidara
 Share

Recommended Posts

646x404.jpg

 

Acoperă necesarul de proteine de calitate în Post, reduce riscul bolilor de inimă şi menţine creierul în formă – de aceea, ar trebui să nu treacă nicio săptămână fără să mâncăm peşte. Totuşi, trebuie să ştii că unele sortimente conţin cantităţi mai mari de mercur, care se poate acumula în organism, cu efecte nocive pe termen lung.

 

În exces, mercurul (care poate pătrunde în organism prin consumul de peşte contaminat, dar şi prin contactul cu mediul înconjurător, acest metal lichid găsindu-se, în diverse concentraţii, în pământ şi în apă) se acumulează în organism şi poate determina afectarea pe termen lung a sistemului nervos.

 

Mercurul rezultat din poluare (prelucrarea metalelor, a cărbunelui, reziduurile medicale, mineritul) şi cel care se găseşte în mod natural în atmosferă ajunge în oceane, lacuri şi în apele curgătoare, unde contaminează peştii şi celelalte creaturi marine şi este convertit în forma toxică pentru organism numită metilmercur.

 

Mai ales peştele oceanic, de mari dimensiuni, conţine cantităţi crescute de mercur, spun specialiştii. Peştii ajunşi la maturitate, cu un nivel crescut de grăsime acumulează mai mult mercur în ţesuturi decât peştele puiet, mai slab. Din nefericire, metalele grele, cum este mercurul, nu pot fi distruse prin prepararea termică.

 

Peştii şi fructele de mare cu cele mai mici cantităţi de mercur sunt: scoicile, anşoa, heringul, macroul, păstrăvul, plătica, sardinele, stridiile, bibanul, scrumbia, calamarul, somonul, somnul.

 

Crapul, peştele undiţar, codul au un conţinut mediu de mercur – gravidele şi copiii ar trebui să-l mănânce în cantităţi mici.

Cantităţi mari de mercur se găsesc mai ales în: tonul de mari dimensiuni, peştele-spadă, rechin, macroul regal, macroul spaniol.

 

Atenţie, copii şi gravide!

Expunerea la mercur poate afecta dezvoltarea neurologică a fătului şi, de aceea, tipurile de peşte cu un conţinut crescut de mercur nu sunt indicate femeilor însărcinate sau celor care alăptează. De asemenea, copiii mici sunt şi ei expuşi intoxicării cu mercurul conţinut de peşte şi trebuie să-l consume cu moderaţie.

 

 

Cum alegi peştele proaspăt

 

aaa.png

 

 

 

 

sursa

Edited by F4L Deidara
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.