Jump to content

Dieta: 5 gustari ideale in zilele toride.


u q p u
 Share

Recommended Posts

Dieta: 5 gustari ideale in zilele toride!

 

Dieta--5-gustari-ideale-in-zilele-toride.jpg

 

Vara, in special, organismul tau are nevoie de multa energie pentru a se lupta cu temperaturile caniculare si a face fata stresului de la serviciu. Ia-ti si tu doza zilnica de vitalitate cu ajutorul a 5 gustari ideale in zilele toride.Prepara-ti singura aceste alimente delicioase si tine lentoarea la distanta!

 

1. Bomboane din ciocolata de casa

Atunci cand ai pofta de ceva dulce cu cacao, poti sa incerci sa-ti faci cateva bomboabe de ciocolata de casa. Potrivit lui Daphne Oz, autoarea cartii "Relish", reteta pentru 6 astfel de dulciuri este foarte simpla: amesteca 400 de mililitri de lapte slab de nuca de cocos, cinci linguri de pudra de cacao neindulcita, doua linguri de miere, o lingurita de esenta de vanilie si un sfert de lingurita de sare.

Toarna apoi continutul in forme de inghetata, adauga un bat de inghetata si lasa la congelator timp de minim doua ore.

 

2. Iaurt de mango si avocado

Aceasta gustare delicioasa este perfecta pentru a te racori in zilele caniculare si se prepara foarte simplu acasa. Ai nevoie de jumatate de ceasca de iaurt grecesc degresat, doua linguri de ulei de masline extravirgin, o lingura de mango, una de avocado, putina sare, un varf de cutit de coriandru proaspat si putin suc proaspat. Amesteca totul bine si serveste cu chipsuri de tortilla.

 

3. Ceai cu gheata din seminte de chia

Semintele plantei chia sunt o sursa excelenta de antioxidanti si de aminoacizi, iar ceaiul cu gheata este o bautura cat se poate de racoritoare pe timp de canicula. Prepara-ti chiar tu un ceai din seminte de chia, pe cat de sanatos, pe atat de racoritor! Amesteca o lingura de seminte albe de chia intr-un pahar cu ceai de piersica sau de zmeura fara zahar. Daca simti nevoia, poti sa indulcesti ceaiul cu o lingurita de miere. Semintele chia contin si acizi grasi esentiali Omega 3, precum si fibre.

 

4. Gazpacho

Gazpacho este o supa de legume de origine spanionla care se serveste rece. Poate constitui felul intai la masa, insa la fel de bine poate fi servita si ca o gustare racoroasa atunci cand simti ca te sufoci. Reteta lui Daphne Oz suna cam asa!Ai nevoie de 6 rosii tip pruna coapte si tocate, 2 cani de cuburi de pepene rosu fara seminte, 2 castraveti medii fara seminte, fara coaja si tocati marunt, o ceapa tocata marunt, jumatate de ardei jalapeno, tocat marunt, 1 catel de usturoi, putin patrunjet proaspat, cateva frunze de menta tocate, un sfert de ceasca de otet de vin rosu, sucul de la 2 lamai, o ceasca de suc de rosii, sare, jumatate de ceasca de branza feta maruntita.Intr-un blender, amesteca rosiile, pepene verde, castraveti, ceapa, ardeiul jalapeno, usturoi, ierburi, otet, suc de lamaie si suc de rosii pana se ajunge la consistenta dorita. Se toarna supa in castroane, de preferabil de lut, si se adauga la fiecare doua linguri de branza feta.

 

5. Shake din ghimbir si coriandru

"Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii si ajuta la digestie. Coriandrul este un superaliment si ananasul contine bromelaina, de asemenea buna pentru digestie", afirma Elana Amsterdam, autorul cartii Paleo Cooking.Combina in blender un buchet de coriandru, un cub de castravete necuratat, sucul de la o lamaie, putin ghimbir, lung de o jumatate de deget, si cinci bucati mici de ananas. Ai obtinut un shake, acum adauga gheata si bea-l incetisor.

 

Sursa: Go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.