Jump to content

Sănătatea ta: 6 alimente care au rol de medicament pentru ficatul tău.


CRANKY
 Share

Recommended Posts

Ficatul are o mare capacitate de regenerare, la fiecare 40 de zile, după cum spun specialiştii. Astfel că nu este niciodată prea târziu să-i asiguri alimentele de care are nevoie pentru a-l ajuta să se refacă! Descoperă ce-l ajută!

 

 

317903l-640x0-w-824e947e.jpg

 

Ficatul este cel mai mare organ din organismul omului, iar funcţiile pe care le îndeplineşte el sunt atât de numeroase încât nici specialiştii nu au reuşit să le identifice în totalitate.

 

Într-un material video realizat de FoxNews şi postat pe Huffington Post aflăm de la un nutriţionist celebru, Christa Orecchio, despre cum să îngrijim acest organ care se găseşte în partea dreaptă sub diafragmă.

 

 

Simptome care te anunţă că ficatul tău este obosit

 

Migrenele

Dezechilibre hormonale

Senzaţia de greaţă

Cearcănele accentuate

Oboseala cronică.

 

 

Care sunt principalii factori de risc pentru ficat?

 

1. Ştim că alcoolul este unul dintre cei mai importanţi factori care dăunează grav sănătăţii ficatului. Însă, pe lângă acest factor, mai există şi alţii la fel de importanţi care ne pot afecta ficatul. Iată care sunt aceşti, potrivit specialistului:

 

2. Zahărul rafinat - este considerat a fi mai nociv pentru ficat decât alcoolul. Potrivit specialistului, ficatul sintetizează mai greu o doză de suc carbogazos decât una de bere. Consumul de zahăr rafinat este asociat cu creşterea riscului de boli grave la ficat.

 

3. Grăsimile trans

Sunt utilizate în industria alimentară pentru a prelungi perioada de valabilitate a unui produs, susţine specialistul. Pe eticheta produsului le poţi recunoaşte după cuvintele "hidrogenat", "trans" şi "parţial hidrogenat". Aceste produse dacă sunt consumate cu regularitate o perioadă lungă de timp ajung să facă rău ficatului, favorizând apariţia anumitor dezechilibre şi boli hepatice.

 

 

 

Alimente care sunt esenţiale pentru ficat

1. Verdeţurile

Cea mai bună soluţie pentru detoxifierea ficatului constă în consumul verdeţurilor de toate felurile. Legumele cu frunze verzi pot să fie incluse în salate, peste tocăniţe sau stoarse împreună cu măr şi lămâie pentru a obţine un suc verde. Specialistul recomandă consumul zilnic a unui pahar cu suc verde.

 

2. Sfecla roşie

Este bogată în flavonoizi care îmbunătăţesc funcţiile hepatice. Poţi să o consumi în stare crudă în diverse combinaţii de salate sau să bei suc proaspăt stors de sfeclă diluat cu puţină apă.

 

3. Grepfrutul

Sucul proaspăt stors de grepfrut ajută ficatul să elimine toxinele din corp. De asemenea, grepfrutul are un conţinut bogat în vitamina C şi proprietăţi antioxidante.

 

4. Usturoiul

Ajută ficatul în producerea enzimelor care stimulează detoxifierea. De asemenea, conţinutul ridicat de alicină şi seleniu face din usturoi un aliment benefic pentru sănătatea ficatului.

 

5. Ceaiul verde

Conţine catechine, substanţe recunoscute pentru îmbunătăţirea funcţiilor hepatice.

 

6. Turmericul

Este o pudră portocalie pe care o găseşti la raionul de condimente.Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea). Este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.