Jump to content

Tăriceanu: Antonescu a ajuns dependent de PSD

LS WhixY
 Share

Recommended Posts

07_Tariceanu_CP_9967e31d74.jpg

După sociologul Vasile Dâncu, şi fostul premier Tăriceanu avertizează că şeful PNL nu va ajunge preşedinte fără sprijinul social-democraţilor.

Fostul premier Călin Popescu- Tăriceanu avertizează, într-o declaraţie pentru mediafax.ro, asupra declinului din sondaje a PNL şi a prezidenţiabilului Crin Antonescu.

El apreciază că Antonescu poate candida şi câştiga funcţia de preşedinte al României doar cu ajutorul PSD. Tăriceanu lasă să se înţeleagă că, pe cont propriu, un astfel de demers ar fi sortit eşecului.

Recent, sociologul Vasile Dâncu avertiza că scaderea lui Crin Antonescu în sondaje creează dificultăţi PSD, care ar putea lua decizia desemnării unui alt candidat la Preşedinţie.

Reproşuri

Principala critică pe care Călin Popescu Tăriceanu i-o aduce actualului preşedinte al PNL este legată de absenţa unei "agende" a partidului, diferită de proiectul prezidenţial.

"Trebuie să vedem cum va evolua PNL. Vreau să sper că PNL se arată ca un partid suficient de mare care este capabil să conducă două proiecte simultan: proiectul care vizează alegerile prezidenţiale şi cel care vizează existenţa şi evoluţia acestui partid în faţa electoratului propriu, dar ca partid. Senzaţia mea este că, în ultima perioadă, energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidenţiale şi temele majore cu care noi ne adresăm electoratului propriu au fost într-o oarecare măsură lăsate în planul doi", a spus Tăriceanu, pentru mediafax.ro.

În opinia sa, PNL nu a fost suficient de preocupat de politicile economice şi sociale, ceea ce explică scăderea în sondaje. "Părerea mea este că acei care consideră că PNL a avut o agendă suficient de bine umplută cu subiectele de preocupare pentru cetăţeni la nivelul politicilor sociale şi economice se înşeală. Punctul meu de vedere este împărtăşit şi de alţi colegi", a punctat Tăriceanu.

Ponta îi ascultă sfatul

Actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, a avut numai cuvinte de laudă faţă de sfaturile fostului premier liberal.

"Eu mă sfătuiesc de obicei cu trei foşti prim-miniştri, cu domnul Isărescu, cu domnul Năstase şi cu domnul Tăriceanu, pe care îi apreciez şi ca oameni şi, în primul rând, experienţa lor pozitivă. În vremea guvernelor celor trei, România a mers în direcţia bună, aşa încât toate lucrurile pe care le spune unul dintre cei trei, inclusiv ce a spus dl. Tăriceanu, le iau foarte în serios", a spus Ponta.

sursa : evz.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.