Jump to content

"Mamba" a muşcat din Marquez! Lorenzo câştigă cursa MotoGP de la Silverstone

DOMOCA
 Share

Recommended Posts

jorge.jpg?width=815

Campionatul mondial la clasa MotoGP nu este încă jucat! Jorge Lorenzo a ţinut să ne demonstreze asta în cursa de azi, de la Silverstone, acolo unde a reuşit să câştige într-o perioadă în care Marc Marquez domina competiţia. Profitând de faptul că Marquez a căzut dur în warm-up şi şi-a dislocat umărul, Lorenzo a făcut un start perfect de cursă şi a reuşit să fie lider în faţa acestuia încă după primul viraj.

Lupta la vârf a fost fără istoric până în ultimele două tururi. Atunci, Marquez a făcut prima depăşire, dar Lorenzo a revenit după câteva viraje. Pilotul Honda a mai încercat o dată cu doar câteva viraje înainte de finish, Lorenzo a revenit, Marquez l-a mai depăşit o dată, însă pilotul Yamaha şi-a păstrat calmul şi a depăşit din nou înainte de linia de final. Cei doi au fost urmaţi de Dani Pedrosa, cel care după un start execrabil a reuşit să recupereze, însuficient însă pentru a conta la vârf.

În acest moment, Marc Marquez are un avantaj de 30 de puncte la general faţă de Dani Pedrosa şi de 39 de puncte faţă de Jorge Lorenzo.

M-am luptat în fiecare cursă să iau distanţă, dar a fost imposibil să scap de Marc. De data asta am fost mai puternic pe perioadele de frânare. Am încercat să forţez în ultimul tur, am făcut o greşeală, dar am zis că trebuie să atac, acum ori niciodată. Mi-a ieşit!

Jorge Lorenzo, pilot Yamaha Racing

Când mi-am dislocat umărul dimineaţă am crezut că s-a terminat cu Silverstone. Mi-a fost greu pentru că am avut dureri în cursă, dar chiar şi aşa am fost capabil să stau acolo, în spatele lui Jorge. Sunt fericit şi aşa!

Marc Marquez, pilot Repsol Honda

Am pierdut startul, cred că eram pe şase, şi a trebuit să forţez să revin. Cu trecerea timpului mi-am dat seama că ard cauciucurile, derapam foarte mult. M-am apropiat de Jorge şi de Marc, însă a fost dificil să îi depăşesc. Sunt un pic dezamăgit!

Dani Pedrosa, pilot Repsol Honda

CLASAMENTUL CURSEI MOTOGP DE LA SILVERSTONE - PRIMII 15

clasament-silverstone.jpg?height=395&width=620

Sursă:

ProSport.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.