Jump to content

Nu exista idee pe pamantul asta care nu poate fi criticata - Interviu cu Dumnezeu!


CRANKY
 Share

Recommended Posts

Cam 500 de milioane de oameni au cont de

Facebook, iar unii mai inventivi au creat profile pentru Iisus, Duhul Sfant, Iuda, Arca lui Noe. Firesc, pe Facebook sunt si multi Dumnezei (Preaputernicul, Singurul, Atot etc.), diferenta intre ei constand insa in numarul de fani.

 

 

Nu-exista-idee-pe-pamantul-asta-care-nu-poate-fi-criticata----font-color--red--Interviu--font--cu-Dumnezeu.jpg

 

 

Pe Internet am gasit un Dumnezeu cu zeci de mii de aprecieri virtuale. Pagina nu este insa transformata intr-un mediu sacru in care te poti confesa public sau printr-un mesaj privat ori in care dai un like daca ai ceva pe suflet. Dumnezeul cu 40.000 de like-uri are umor.

 

La descriere scrie ca Dumnzeu e un personaj fictiv. Cine se afla in spatele paginii, cine-i, de fapt, Dumnezeu?

 

Da? Asta scrie la descriere? Probabil si-a bagat Dracu' nasul. Cum sa fiu fictiv?!... Acum lasand gluma la o parte, in spatele paginii sta un barbat din Bucuresti care considera ca este de preferata promova stiinta, logica si ratiunea in ciuda superstitiilor primitive de acum 2000 de ani.

 

Cum ar defini Dumnezeu de pe Facebook religia? Dar blasfemia?

 

Religia dupa mine e reprezentata foarte bine de definitia pe care o gasesti in DEX si anume: "sistem de credinte (dogme) privind divinitatea, care ii adera intr-o comunitate spirituala pe toti cei care impartasesc acest sistem de dogme".

 

In mare parte religia consta in a face parte dintr-o comunitate de oameni care gandesc la fel, stii tu, instinctul de turma este prevalent cand vine vorba de a-ti alege religia, rareori exista persoane care fac un efort cognitiv deliberat pentru a gasi "religia corecta".

 

De cele mai multe ori religiosii accepta de bun ce li s-a zis de ai lor parinti fara sa treaca acea informatie prin filtrul gandirii lor. Daca ar face asta, ar fi mult mai putini oameni religiosi.

 

Cat vine vorba despre blasfemie, aceasta este definitia de majoritatea populatiei ca o defaimare a religiei, a preceptelor ei sau a obiectelor religioase. Din pacate multi credinciosi inteleg prin blasfemie simpla punere la indoiala a conceptelor religioase.

 

Acestia merg pe principiul "Crede si nu cerceta", cu toate ca nicaieri in cartea lor de capatai, Biblia, nu sunt scrise aceste cuvinte exacte. Exista insa cateva pasaje care duc spre ideea asta. Ex: "Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta!" Proverbe 3 5:6.

 

In general blasfemia e vazuta ca fiind ceva negativ, insa nu si de mine. Pentru mine, nu exista idee pe pamantul asta care nu poate fi criticata, nu exista idee care nu trebuie analizata, gandita, verificata. In momentul in care o sa ai idei sacre, idei care nu pot fi criticate intotdeauna se va naste un abuz si coruptie pe baza acelor idei.

 

Ideile trebuie sa fie intotdeauna pasibile de schimbare, reanalizare si modificare. O idee nu este valabila pentru totdeauna, o idee poate fi imbunatatita cu informatii pe care anterior nu le aveam.

 

Este de preferat sa progresam, astfel schimband si ideile care nu mai sunt in concordanta cu perceptia noastra despre realitate. In niciun caz nu este de preferat sa ne afundam in superstitii nedovedite, superstitii care au pornit initial dintr-o crasa lipsa de cunoastere a mediului in care traim.

 

Cum se intelege Dumnezeu cu Allah, Buddha sau cu ceilalti sfinti?

 

In general noi, prietenii imaginari, avem niste petreceri imaginare de toata frumusetea. Esti binevenita cu cea mai mare placere la urmatoarea.

 

Cine sunt oamenii care dau like? Habotnici sau mai degraba atei?

 

Cred ca persoanele care dau like paginii sunt foarte diversificate, incepand cu persoanele care dau like pentru ca vad cuvantul "Dumnezeu" fara sa verifice continutul paginii si terminand cu cei mai vehementi atei.

 

In mare parte insa cred ca fanii paginii sunt persoane nu neaparat religioase dar cu o aversiune fata de perversitatea si imoralitatea religiei, fata de discrepanta falsa, pioasa imagine a preotilor si adevarata lor fata.

 

Sunt o gramada de dumnezei pe Facebook. De unde stii care e Dumnezeu adevarat?: )

 

Eu sunt cel Adevarat! Crede si nu cerceta!

 

De ce ai tu mai multi fani decati alti dumnezei ori sfinti de pe Facebook? E umorul reteta, cum construiesti o identitate pe Facebook?

 

Cred ca da, cred ca e felul meu de a fi, atitudinea mea satirica la adresa bisericii si religiei in general. Celelalte pagini nu fac decat sa copieze continut fara sa aduca acea pata de originalitate, de transparenta, de conexiune sincera intre persoanele care administreaza pagina si utilizatori.

 

Cum ti-a venit ideea cu tricourile personalizate? Cine sunt cei care le cumpara (in afara ca sunt oameni cu simtul umorului)?

 

Nu a fost nimic special, am primit o propunere, am analizat-o si am ajuns la concluzia ca ar fi o idee buna. Oamenii care le cumpara sunt la fel ca si utilizatorii pagini, oameni de toate felurile, cu preocupari diferite, cu interese diferite care se regasesc insa in ideea comuna cum ca logica si ratiunea sunt cele care ne vor duce catre progres si nu ideile invechite si gresite ale religiilor lumii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by South PimP CrankY
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.