Jump to content

Vettel, etern câştigător

Daves
 Share

Recommended Posts

Vettel, etern câştigător. 60 de puncte avans faţă de Alonso cu 6 etape înainte de final.

Ce a spus Sebastian după cursa din Singapore

vettel.jpg?width=815

- A prins podiumul şi "Iceman"! Raikkonen, pe 3, după ce a urcat de pe 13!

- A fost şi un invitat surpriză! David Beckham a aplaudat piloţii de la boxe

- Au ieşit şi scântei! Motorul lui Webber a luat fos pe final

Luminiţele din fascinantul Singapore licăresc pe surâsul lui Vettel. Grimase îi provoacă doar Nico Rosberg la start. Îl atacă agresiv, ba chiar îi ia faţa la virajul din debut! Şi atât! Sebastian scăpă de şuieratul Mercedes din timpan ca de un ţânţar nervos în al doilea viraj. Şi rămâne doar cu vocile Red Bull în cască. În câmpul vizual? 61 de tururi şi un steguleţ tablă de şah izbăvitor. Drum anevoios pentru neamţ? Nici vorbă! N-are ochi la spate să vadă forcingul lui Alonso, care de pe 7 pe grila de start urcă patru lungimi. Peste Di Resta. Peste Grosjean. Peste Webber. O altă ameninţare. O altă provocare. O altă luptă de la distanţă la vârful „generalului”.

"Nico Rosberg a gândit bine"

Dar vine momentul de respiro. Avea nevoie Vettel? Nici vorbă. Buldozerul Ricciardo (Toro Rosso) zguduie zidul de protecţie în turul 25 şi apare reprezentaţia safety-carului. Cinci tururi e neutralizată cursa. Şi Sebastian conduce şi se duce. Încă un tur, şi încă unul. Nici nu mai contează că Raikkonen face o cursă perfectă (de pe 13 pe grilă, pe 3!). Vettel construieşte avansul cu delicateţe. Pană la final. Până la cea de-a treia victorie consecutivă şi a şaptea a stagiunii. „A fost un start aglomerat. Dar Nico (n.r. - Rosberg) a gândit foarte bine primul viraj. Am avut însă capacitatea de a-mi recăpăta rapid poziţia. A fost momentul crucial al cursei”, a spus Vettel. Printre alte răspunsuri la cald gen „maşina excelentă” şi „nu mă gândesc încă la titlu”, germanul beneficiază de un avans de 60 de puncte faţă de Fernando Alonso. E imposibil de recuperat?

Ultimele 6 starturi

» Coreea de Sud (6 octombrie)

» Japonia (13 octombrie)

» India (27 octombrie)

» Abu Dhabi (3 noiembrie)

» Statele Unite (17 noiembrie)

» Brazilia (24 noiembrie)

CLASAMENT CURSĂ

1. Vettel (Red Bull) 1h59:13

2. Alonso (Ferrari) la 32,6

3. Raikkonen (Lotus-Renault) la 43,9

4. Rosberg (Mercedes) la 51,1

5. Hamilton (Mercedes) la 53,1

6. Massa (Ferrari) la 63,8

7. Button (McLaren) la 83,3

8. Perez (McLaren) la 83,8

9. Hulkenberg (Sauber) la 84,2

10. Sutil (Force India) la 84,6

Marele Premiu al Coreei de Sud e următoarea etapă (4-6 octombrie)

"Pentru mine locul secund din Singapore e ca o victorie. Maşinile Red Bull au fost prea rapide tot week-endul şi nu avem ce face decât să-i felicităm! Noi vom încerca să ne comportăm mai bine etapa viitoare!" Fernado Alonso (Ferrari)

epa-6.jpg?height=355&width=600

Reporter: "CUM COMENTEZI ÎNTR-UN SINGUR CUVÂNT VICTORIA DIN SINGAPORE?" Vettel: "SUPER!"

Vettel a fost chestionat de siteul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 imediat după final. De subliniat e faptul că pilotul german răspunde în multe pasaje ca un adevărat vârf de sabie al întregii echipe Red Bull, explicând anumite momente la persoana I plural.

- Cum caracterizezi într-un singur cuvânt victoria de azi?

- Într-un singur cuvânt? Super! Dar am transmis şi echipei mele, acesta nu a fost doar succesul meu, pentru că pe un circuit precum cel de la Singapore contează foarte mult colaborarea cu colegii mei. Dar totul a decurs perfect. Maşina a funcţionat excelent şi strategia a dat roade. Dar o victorie are preţul ei. Când alţii stau în piscină, noi lucrăm cu minuţiozitate în garaje la cele mai mici detalii (spune râzând). Dar nu e nicio diferenţă între un week-end în care e programată o cursă şi celelalte perioade ale anului.

- Startul a fost singurul moment al cursei în care a părut că eşti pus sub presiune. De ce?

- A fost un duel foarte strâns cu Nico Rosberg, am crezut că sunt foarte rapid eu, dar am simţit că maşina nu poate mai mult în acel punct. M-am uitat în oglindă, l-am văzut pe Nico accelerând şi când mi-am dat seama că se află foarte aprope i-am lăsat spaţiu de manevră, chiar dacă am încercat să redresez situaţia. Dar am fost norocos, pentru că în următorul viraj, la stânga, am reuşit să-l depăşesc.

- Când ai realizat că victoria nu-ţi mai poate scăpa?

- Acest sentiment nu vine atât de repede precum mulţi oameni din afară s-ar grăbi să creadă. Primul scop a fost să ajung cât mai departe cu cauciucurile iniţiale şi am reuşit să rămân cu două tururi mai mult pe pistă decât Nico Rosberg. Apoi, am încercat să luăm un avans cât mai consistent pe măsură ce am văzut că alţi piloţi merg la boxe după intrarea maşinii de siguranţă. Nu aveam de unde să ştim cât de mult ne va afecta pe noi schimbarea pneurilor.

- Victoria din Singapore înseamnă un mare pas făcut spre al patrulea titlu mondial?

- Să aşteptăm! Trebuie să rămânem concentraţi şi cu picioarele pe pământ. Mai întâi trebuie să ne bucurăm de succesul de aici şi apoi ne vom canaliza toată energia pentru viitoarea etapă.

vettel-epa.jpg?height=400&width=600

Clasamentul general al piloţilor (primele zece poziţii)

1. Sebastian Vettel 247 de puncte;

2. Fernando Alonso 187;

3. Lewis Hamilton 151;

4. Kimi Raikkonen 149;

5. Mark Webber 130;

6. Nico Rosberg 116;

7. Felipe Massa 87;

8. Romain Grosjean 57;

9. Jenson Button 54;

10. Paul di Resta 36.

vettel-ochi.jpg?height=900&width=600

Clasamentul constructorilor

1. Red Bull 377 de puncte;

2. Ferrari 274;

3. Mercedes 267;

4. Lotus Renault 206;

5. McLaren-Mercedes 76;

6. Force India 62;

7. Toro Rosso 31;

8. Sauber 19;

9. Williams 1;

10-11. Caterham, Marussia 0.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.