Jump to content

PERSPECTIVA Cum ia decizii ministrul Educaţiei

ALexu
 Share

Recommended Posts

PERSPECTIVA Cum ia decizii ministrul Educaţiei

Anul şcolar care începe luni le aduce elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a primele testări din viaţa lor. Însă atât micuţii, cât şi părinţii lor au încă multe întrebări fără răspuns. I s-a întâmplat chiar ministrului Educaţiei, tatăl unei eleve de clasa a IV-a. Remus Pricopie a hotărât săptămâna aceasta să distribuie elevilor vizaţi broşuri cu toate informaţiile despre aceste teste în urma unei discuţii cu fetiţa sa.

remus_pricopie_poza_poza_99258400.jpg

Diminica trecută mă plimbam cu fata prin oraş, trece clasa a IV-a. Îmi spune 'Tati, am emoţii cu evaluarea'. Am fost surprins că ştie, nu am vorbit cu ea despre aşa ceva, am intrebat-o: 'Dar de ce ai emoţii?' Avea emoţii că nu ştia foarte multe lucruri, întrebări în raport cu structura examenului. Luni m-am dus la birou, am luat din bibliotecă testele, i le-am dus", a spus Pricopie, la Realitatea TV, în emisiunea "Perspectiva".

Ulterior, ministrul Pricopie a hotărât că şi ceilalţi elevi ar trebui să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi fiica sa.

"Copilul meu ar putea să beneficieze pentru că tatăl e ministru. Nu e corect. Am luat decizia, recunosc, în urma acestei discuţii, să publicăm toate testele pilot şi fiecare copil care e în a II-a, a IV-a, a VI-a, să primească o broşurică, şi pentru română, şi pentru matematică, cu toate explicaţiile în faţă, la nivelul unui copil, şi să aibă posibilitatea să exerseze înainte de a da aceste teste", a spus Pricopie.

Sursa:

Click.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.