Jump to content

Care sunt cele mai valoroase obiecte de arta ale Bucurestiului, pe care le poti vedea oricand:


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

61378596.jpg

 

 

 

Cati dintre voi si-au pus intrebarea cat valoreaza cele mai importante opere de arta din Bucuresti? Cati stiau ca exista opere de "milioane de euro" in capitala: Uite despre ce este vorba:

 

Ca muzeele sunt un bun si placut mod de a mai scapa de agitatia urbana stim deja. Dar mai stim si ca in oras exista cateva muzee de-a dreptul speciale, atat din perspectiva colectiilor si obiectelor de arta pe care le adapostesc, dar si a cladirilor. Nu va sfiiti, deci, de a le pune pe to do list.

 

61378598.jpg

Muzeul Colectiilor de Arta

Vechile familii mai mult sau mai putin romanesti, mai mult sau mai putin boieresti au avut, pe langa povesti tumultuoase, si acea aplecare spre arta care le-a permis sa stranga adevarate colectii de obiecte pretioase.

Icoane pe lemn ori sticla, mobilier, covoare, bijuterii ori costume traditionale ce odinioara impodobeau casele unor N. Dona, Garabet Avachian, Alexandra si Barbu Slatineanu sau Beatrice si Hrandt Avakian pot fi acum apreciate si admirate la Muzeul Colectiilor de Arta. De fapt, modul de aranjare al obiectelor incearca o reconstituire a atmosferei din casele colectionarilor.

 

Va fi absolut un regal sa cercetati icoane vechi in compania unora dintre cele mai izbutite realizari ale picturii romanesti. Grigorescu, Luchian, Tonitza, Petrascu, Pallady, Iosif Iser, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiata sau Corneliu Baba vi se vor perinda prin fata in toata splendoarea.

 

ste o placere si descoperirea cladirii, acest Palat Romanit (Calea Victoriei, 111) a carui ridicare a inceput in 1812 si care, de-a lungul timpului a riscat sa se deterioreze sub auspicii administrative, dar care iata, in vara acestui an a fost redeschis dupa o pauza de vreo 20 de ani si indelungi lucrari de consolidare.

 

61378599.jpg

Muzeul K. H. Zambaccian

Printre colectionarii care si-au donat patrimoniul statului (in acest caz inclusiv casa) se numara si Krikor Zambaccian, considerat un adevarat Mecena al momentului respectiv. Interesant este faptul ca inca din 1942, casa din str. Muzeul Zambaccian, 21A era deschisa o data pe saptamana iubitorilor de arta si frumos.

 

Pe langa exemplare pretioase ale artei romanesti (Grigorescu, Andreescu, Luchian, Pallady, Petrascu etc.) muzeul mai adaposteste si 19 tablouri apartinand scolii franceze. Printre ei: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso sau Matisse.

Programul de vizitare este urmatorul: miercuri – duminica 11.00 - 19.00 (mai - septembrie); 10.00 - 18.00 (octombrie - aprilie).

 

 

 

 

Sursa: http://debarbati.ro/food-travel/travel-tips/impreuna-inseamna-multe-milioane-de-euro-care-sunt-cele-mai-valoroase-obiecte-de-arta-ale-bucurestiului-pe-care-le-poti-vedea-oricand.html

Edited by Flavyus21
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.