Jump to content

Otrava din frigider. 5 alimente care te omoară!


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Zahărul, mezelurile, brânzeturile, legumele, băuturile carbogazoase, toate produsele acestea ar trebui să te hrănească, aşa-i?

Ei bine, nu, ele îţi fac mai mult rău decât bine. Astăzi le vom lua pe rand, vom vedea ce spun specialiştii şi vom alege dacă să le mai consumăm sau nu!

Zahărul, la fel de nociv ca alcoolul

Diabetul, bolile cardiovasculare, obezitate şi cancer. Acestea ar fi cele mai grave afecţiuni provocate de prietenul nostru, zahărul. Nu o spunem noi, ci specialistul în boli infecţioase tropicale, Didier Raoult, profesor la Facultatea de Medicină din Marsilia. Să nu crezi că înlocuitrii artificiali sunt mai buni.

 

"Fructoza este o monozaharidă prezentă din abundenţă în fructe, în anumite legume şi în miere. Aceasta are o putere de indulcire superioară zaharozei (zaharul utilizat curent în alimentaţie) şi este adăugată des în produsele procesate, precum băuturile acidulate. O dietă bogată în fructoză menţinută o perioadă mai lungă de timp afectează capacitatea creierului de a învăţa şi de a memora informaţii. Nu vorbim aici de fructoza care se găseşte în mod natural în fructe, ci de cea artificială, care este folosită ca îndulcitor şi conservant", a spus profesorul universitar profesorul Fernando Gomez-Pinilla, citat de Mediafax.



Mezelurile, cel mai gustos cancer

Aceasta ar fi cea mai potrivită expresie atunci când ne referim la produsele frumos ambalate care ne îmbie cu mirosul lor în magazine. Pe cât este de plăcut mirosul, pe atât este de nociv consumul lor. Consumate în cantităţi mari şi într-un mod susţinut, mezelurile ne pot omorî la propriu. Această afirmaţie este susţinută din ce în ce mai mult de specialiştii în domeniu.

 

 

"În general, toate mezelurile conţin aditivi periculoşi, de la coloranţi şi conservanţi la alte substanţe care înlocuiesc carnea. Dacă învăţăm să citim etichetele acestor produse, ceea ce nu este greu, o să vedem că salamurile, şunca, cârnaţii conţin carne în procentaje destul de mici.

 

 

De exemplu, parizerul conţine de fapt 90% slănină şi şorici. Crenvurştii conţin foarte multe tocături de oase, tendoane sau pieliţe. Practic, românii nu prea au alternative, pentru că în România se găsesc puţine mezeluri de calitate", a declarat, pentru Libertatea, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Specialistul spune, în continuare, unde poate duce, efectiv, consumul acestor produse.

 

 

"Dacă, în urmă cu 20 de ani, un chirurg opera de cancer colorectal un pacient la câteva luni, acum acelaşi doctor poate avea 2-3 astfel de operaţii pe zi. Din cauza substanţelor nocive pe care le mâncăm, a crescut extrem de mult numărul acestor afecţiuni grave. Cel mai indicat este să reducem cât putem de mult consumul acestor produse sau să facem eforturi şi să preparăm în casă cârnaţi sau alte produse, după reţete sută la sută tradiţionale".

Brânzeturile, falsurile din viaţa noastră

 

 

Până acum se purtau falsurile în materie de modă, însă, mai nou, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit o serie de falsuri flagrante în alimentaţie. Untul are 80% ulei vegetal, la fel şi caşcavalul sau brânza telemea. În plus, controalele au arătat că în chefir există 2,6% grăsime, în loc de 3,3, iar brânza are 66% apă, anunţă Evz.ro.

Legumele şi E-urile lor

 

 

Anul acesta, mai mult ca oricând, pericolul venit din partea legumelor este din ce în ce mai mare. Zăpada din iarna trecută a distrus culturile, fapt ce a dus direct la consumul produselor din import. Acestea sunt, oricum altfel, numai sănătoase nu. Greenpeace a publicat o listă a produselor care conţin cele mai multe pesticide, iar în fruntea listei se găsesc castraveţii, roşiile, ceapa, fasolea verde, toate de import, toate foarte căutate în orice sezon.

 

 

Băuturile carbogazoase, bombele cu cea din fiecare zi

Diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, obezitatea, cariile dentare sunt numai o parte dintre problemele care vin la pachet alături de băuturile carbogazoase. Sucurile din comerţ sunt produse din prafuri, o mare parte din ele neavând vreaun ingredient natural. Aceste produse sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritiv, având un conţinut mare de zahăr, cofeină, coloranţi şi stablizatori. Potrivit studiilor, fiecare român consumă anual 70 de litri de sucuri din comerţ, adică un total de 1,5 miliarde de litri, anunţă Antena 1.



Sursa: http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/otrava-frigider-alimente-omoara-19929.html

 

Edited by Flavyus21
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.