Jump to content

Recomandare PC

Recommended Posts

Nick: SilviuM
Buget: 1.500Lei - 2.000Lei
Componente pe care vreau sa le pastrez (HDD/CPU/Periferice etc.): Absolut nimic.
Aveti nevoie de monitor?: Nu.
Aveti nevoie de periferice?: Nici.
Pentru ce va fi folosit PC-ul (Gaming/Office/Multimedia)?: Gaming, intens.
Cand planuiti sa faceti achizitia (zz/ll/aaaa)?: Cel tarziu pana pe 27.12.2013.
Doriti ca PC-ul sa fie silentios?: Nu, nu dau importanta acestui aspect.
Alte precizari: Salut baieti, de saptamani bune intreb in stanga si in dreapta, caut pareri, citesc pe net si intr-un final am ales sa configurez un PC. Nu sunt un geniu in asa ceva, deaceea vreau sa cer parerea voastra. Vreau sa imi dati alternative de piese, in bugetul de mai sus. Va pun mai jos configuratia pe care vreau sa o cumpar.

Mentionez ca nu pastrez absolut nimic din actualul pc, click pe ele pentru link-ul de la emag.

Placa de baza: Gigabyte F2A55M-DS2, FM2

Placa video: Nvidia GeForce MSI GT630, 4096MB, GDDR3, 128bits

HDD: Toshiba 500GB, 7200rpg, 32MB

Procesor: AMD X4 6600K, 3.90Ghz, FM2

Ram: Kingstone 8GB, 1600Mhz, DDR3 (Kit de 2 placute) cu racire.

Sursa: Intern-Tech Energon 650w

Carcasa: Spire CoolBox F8, Black

Total: 1.900,93Lei

*De placa video nu sunt sigur deloc, adica am auzit multe pareri si de rau. Plus ca din ce cred eu, 4GB cu 128bits e cam non sens. Astept parerile si recomandarile voastre :*

Nu recomand sa iti iei un AMD A8 Vision pentru ca este mai mult pentru media + are si placa video integrata in el. Ti-as putea recomanda cateva piese si cred ca te incadrezi in buget sau poate sare cu putin.

Ai o configuratie facuta de mine aici. Am depasit cu 100 RON bugetul, insa eu zic ca merita. Este o configuratie net superioara fata de cea facuta de tine. Un procesor ce se descurca mai bine in gaming, un hexacore la doar 500 RON, o placa video mult mai potenta decat cea aleasa de tine, un HDD rapid, memorii numai bune de gaming si o placa de baza ce suporta pana la 32 GB RAM si ce este dotata cu doua sloturi USB 3.0. Este un sistem bun intr-un buget restrans, un sistem ce iti va rula fara probleme jocurile nou aparute pe piata si cele ce urmeaza sa iasa.

, am vazut in lista ta o sursa de 400W la 172lei care dupa parerea mea nu merita atat.. Apoi DVD-writer, care am uitat sa mentionez, am deja. Mai este si acea carcasa.. totusi eu nu o iau de frumos, ci o iau ca sa am unde sa infig componentele :)).

Si am o intrebare, de ce e mai buna placa aia de 1024mb cu 128bits decat cea de 4094mb cu 128bits a mea? Si vad ca e si mai scumpa.. lol.

Nu recomand sa iti iei un AMD A8 Vision pentru ca este mai mult pentru media + are si placa video integrata in el. Ti-as putea recomanda cateva piese si cred ca te incadrezi in buget sau poate sare cu putin.

Nu pot trece cu cat ai mentionat tu in pm peste, totusi si 2000lei ar fii maximul.

Si am o intrebare, de ce e mai buna placa aia de 1024mb cu 128bits decat cea de 4094mb cu 128bits a mea? Si vad ca e si mai scumpa.. lol.

Foarte simplu. GTX 650 Ti beneficiaza de o tehnologie mai noua:

- memorie de tip GDDR5, ceea ce inseamna un consum mai mic;

- texel rate mai mare, ceea ce inseamna ca se descurca mai bine la anisotropic filtering. (Uite pentru ce e bun anisotroping filtering. Click.)

- pixel rate mai mare, ceea ce inseamna ca se va misca mai repede decat pe GT630 pe rezolutii mari.

- banda de memorie mai mare cu aproximativ 50%, cea ce inseamna ca este cu 50% mai rapida.

Suficiente argumente care sa te faca sa intelegi de ce GTX 650 e mai scumpa decat GT630 desi are o memorie mai mica?

Tehnologiile de care beneficiaza GTX 650 Ti:

NVIDIA 3D Vision ready

NVIDIA FXAA technology

NVIDIA TXAA technology

NVIDIA PhysX technology

NVIDIA Surround technology

NVIDIA Adaptive Vertical Sync

NVIDIA PureVideo HD technology

NVIDIA CUDA technology with CUDA C/C++, DirectCompute, and OpenCL support

Tehnologiile de care beneficiaza GT630:

nVidia FXAA

nVidia CUDA

nVidia PhysX

nVidia PureVideo HD

nVidia Adaptive Vertical Sync

Edited by SQ Joshua

, inteleg acum. Ai putea te rog sa imi recomanzi un procesor, placa video si placa de baza? O combinatie buna gameing, dar sa fie de pe emag te rog.

Pot sa stiu motivul pentru care vrei sa faci comanda de la eMag? Preturile sunt la fel, iar transportul este mai rapid si mai sigur la PC Garage.

Pot sa stiu motivul pentru care vrei sa faci comanda de la eMag? Preturile sunt la fel, iar transportul este mai rapid si mai sigur la PC Garage.

Mai multe persoane m-au sfatuit sa iau de la eMag, pe motiv ca "este mai de calitate". Si nu vreau sa comand, vreau sa ma duc sa le iau din magazinul de desfacere. PC Garage are asa ceva?

Si mai am o intrebare, momentan la PC-ul actual am placa video un nVidia GeForce 9500 cred, 1024MB pe 128bits. Cineva m-a sfatuit ca sa cheltui mai putini bani acum, sa imi fac un pc cap coada dar fara placa video. Sa fac un pc de 15milioane bun, fara placa video. Si abea peste vreo 2 luni cand mai fac rost de bani sa imi iau o placa video calumea, de vreo 5-7 milioane, iar pana atunci sa o folosesc pe cea de acum. A zis ca asta nu e asa praf si merge binisor. Ce crezi, e o idee buna?

Mai multe persoane m-au sfatuit sa iau de la eMag, pe motiv ca "este mai de calitate". Si nu vreau sa comand, vreau sa ma duc sa le iau din magazinul de desfacere. PC Garage are asa ceva?

Si mai am o intrebare, momentan la PC-ul actual am placa video un nVidia GeForce 9500 cred, 1024MB pe 128bits. Cineva m-a sfatuit ca sa cheltui mai putini bani acum, sa imi fac un pc cap coada dar fara placa video. Sa fac un pc de 15milioane bun, fara placa video. Si abea peste vreo 2 luni cand mai fac rost de bani sa imi iau o placa video calumea, de vreo 5-7 milioane, iar pana atunci sa o folosesc pe cea de acum. A zis ca asta nu e asa praf si merge binisor. Ce crezi, e o idee buna?

Nu vad de ce ai amana, seriile GTX700 si HD7800-7900 nu se vor ieftini prea curand, deoarece nu sunt in plan urmatoarele generatii de placi video. Calitatea este la fel la amandoua, amandoua magazine primesc produse de la producator.. deci iti dai seama ca nu e nimic diferit. eMag doar are un procent de adaos mai mare decat PC Garage.

Aceasta este adresa sediului PC Garage:

Str. Logofat Tautu, Nr. 68A

Sector 3

Bucuresti

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.