Jump to content

Top 10 tablete ale anului 2013 (Szilárd-Ervin Szőgyényi), anul acesta Apple

Leventhe
 Share

Recommended Posts

Cu o zi înainte de a anunţa învingătorii oficiali ai Mobilissimo Awards 2013 în cazul telefoanelor şi tabletelor, iată şi ultimul top din seria celor publicate de redactorii Mobilissimo.ro. Acesta vă va prezenta în ordine crescătoare opţiunile mele în ceea ce priveşte tabletele anului 2013. Vă reamintesc că avem un sondaj în desfăşurare pentru public unde vă puteţi exprima opţiunile, de asemenea puteţi afla ce tablete sunt considerate cele mai bune în viziunea colegilor mei Alex, Radu, Emil şi Claudiu.

10) ASUS Transformer Pad TF701T

ASUS-Transformer-Pad-TF701T.jpg

Poate vă surprinde (doar) locul zece acordat de mine tabletei ASUS Transformer Pad TF701T, însă mă justific prin a afirma că designul e vechi iar dimensiunile nu îmi sunt potrivite. Asus dacă doreşte să rămână în top, trebuie să se reorienteze în ceea ce priveşte înfăţişare viitoarelor tablete de 10 inch, deoarece e nevoie de aportul lor pe piață și în anii care urmează. Tableta este una care funcționează exact cum te-ai aștepta, iar autonomia e clar un avantaj aici.

9) Dell Venue 8 Pro

Dell-Venue-8-Pro_500x385.jpg

O tabletă de 8 inch cu Windows 8.1 şi display HD ce încorporează un procesor Intel Atom la un preţ ce dezarmează - 300$. Lansată acum două luni, văd această tabletă un hit pentru cei care vor dori să cumpere un slate cu sistem de operare Windows şi nu doresc un display mai mare de 8 inch. Păcat de publicitatea slabă din România, Dell ar merita mai mult!

8) Sony Xperia Tablet Z

Sony%20Xperia%20Tablet%20Z_500x339.jpg

În primul rând trebuie să fiu critic cu această tabletă, întrucât imediat după lansarea din primăvara, au apărut probleme la câteva loturi în ceea ce priveşte caracteristica de rezistenţă la praf şi apă, însă are avantajul de a fi foarte subţire şi uşoară, iar designul acesteia o aduce clar în evidenţă în faţa altor tablete titrate din 2013. Locul 8!

7) Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Samsung-Galaxy-Note-10_1-2014_800x427.jp

De curând a fost anunţat oficial şi la noi în ţară și am avut ocazia să ne jucăm cu ea la IFA 2013, unde Emil a realizat chiar şi un clip hands-on cu aceasta. Din punct de vedere hardware această tabletă este la cele mai înalte valori. Dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 800, 3GB RAM, până la 64 GB memorie internă şi un display cu o rezoluţie de 2560x1600 pixeli, toate alimentate de o baterie de 8220 mAh. Urmează o recenzie detaliată în 2014, până atunci o anunţ în preferinţele mele pe locul 7.

6) ASUS MeMo Pad HD 7

ASUS-MeMo-Pad-HD-7.jpg

MeMo Pad HD 7 a fost o surpriză foarte plăcută din partea Asus şi voi recomanda cu plăcere această tabletă în special pentru preţul foarte bun, dar şi pentru experienţa de utilizare care este fără cusur (spre deosebire de prima versiune care a dezamăgit)! În sfârşit o tabletă cu NUME, care reuşeşte să pună beţe în roţile integratorilor locali Allview, Evolio şi E-Boda.

5) Allview Viva i8

Allview-Viva-i8.jpg

Se poate! Allview a reuşit anul acesta întâi prin smartphone-ul X1 Soul şi apoi prin această tabletă cu chipset de la Intel să dovedească că nu joacă doar la bani şi poate aduce pe piaţă nişte gadgeturi cu adevărat bune. Trecând cu vederea că designul tabletei este clar inspirat din cel a lui iPad Mini, Viva i8 este genul de tabletă care mi se potriveşte cel mai bine. Preţul de sub 1000 de lei este unul excelent, iar după ce acesta va scădea, va fi un Best Buy pentru cine doreşte o tabletă fără lag, care rulează toate aplicaţiile şi jocurile şi care vine la dimensiuni şi greutate mai mici chiar şi decât iPad mini! Recomand!

4) Nexus 7 2013

Nexus-7-2013.jpg

Nexus 7 2013 este cea mai bună tableta de 7 inch de pe piaţă, chiar şi cu micile defecte multi touch ale ecranului, care între timp se pare că au fost rezolvate de update-urile recente. Este o tabletă portabilă cu un super display şi un preţ ce curând va ajunge sub 1000 lei. Funcţionează fără lag, rulează toate jocurile şi aplicaţiile din Play Store şi cel puţin pentru 2 ani de acum încolo va beneficia în primul val de update-urile de OS Android. E clar că vorbim de prima opţiune de luat în seamă pentru cei care doresc să cumpere o tabletă cu display de 7 ţoli.

3) LG G Pad 8.3

LG-G-Pad-8-3.jpg

Tocmai i-am publicat recenzia pe YouTube şi sunt încântat să văd că LG e din nou în cărţi şi în ceea ce priveşte tabletele. Au înţeles că nu trebuie să înghesuie toate noile tehnologii în device, astfel au putut veni cu o tabletă la un preţ decent, cu caracteristici echilibrate, toate acestea sub un dispaly de 8 inch (dimensiunea mea preferată) şi un design slim ce vine în tandem cu o greutate scăzută. Tableta este perfectă din punctul meu de vedere pentru absolut toate activităţile congruente unui astfel de device.

2) iPad Mini Retina

iPad-Mini-Retina.jpg

Ştiţi că sunt departe de fi fanboy, dar în acelaşi timp sunt şi echilibrat în ceea ce priveşte device-urile Apple. Poate fi surprinzătoare deci decizia mea de a pune pe primele două poziţii cele două iPad-uri lansate în 2013! Poate şi mai surprinzător poate părea faptul că deşi m-am declarat de cel puţin două ori în acest top adeptul dimensiunii de 8 inch, voi plasa Mini retina doar pe poziţia doi! Voi explica de ce în paragraful următor. iPad Mini retina din punctul meu de vedre îşi merită cu prisosinţă acest loc, fiind cea mai frumoasă şi practică tabletă din categoria sa, iar iOS-ul din spate îi conferă o funcţionalitate ce îi aduce practic imensul suport al App Store. Practic nu există lipsă de aplicaţii şi jocuri la care să te gândeşti și să nu fie deja disponibile pentru acest iPad. Preţul e singurul minus.

1) iPad Air

ios_hero_800x644.jpg

E clar tableta anului şi nu o spun doar eu! A câştigat în ochii mei duelul pentru poziţia întâi în acest top, deoarece la 10 inch este cea mai portabilă tabletă dintre toate existente acum pe piaţă şi e singura care la această dimensiune a putut ţine piept navalei de slate-uri de 7 respectiv 8 inch. În opinia mea ar fi fost completă dacă ar fi integrat şi Touch ID, dar acest feature va veni probabil anul viitor, când Apple va anunţa noua sa versiune.

Dragii mei, acestea au fost telefoanele şi tabletele anului în viziunea redactorilor Mobilissimo.ro, mâine vom publica învingătorii, deci fiţi pregătiţi pentru top trei telefoane şi tablete oficial în a patra ediţie de Mobilissimo Awards!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.