Jump to content

Iată Tableta Anului 2013

Knight Marius
 Share

Recommended Posts

Iată-ne la doar câteva ore de revelion și la doar un pas de 2014. Pe ultima sută de metri strecurăm şi puţin timp dedicat titlului de Tableta Anului 2013. Sunt sigur că vreţi să aflaţi ce cred redactorii Mobilissimo.ro şi după ce aţi văzut topurile noastre pentru tablete şi telefoane, e momentul să aflăm ce device cu ecran mare domină ultimele 12 luni. Am adunat punctele, am făcut media preferinţelor redactorilor şi marele câştigător este...

tab-winners-2013.jpg

... iPad Air se afla pe primul loc cu 45 de puncte, iar pentru a strânge aceste puncte am folosit un sistem simplu. Pentru fiecare loc întâi în topul unui redactor un device a primit 10 puncte, locul 2 9 puncte, locul 3 8 puncte şi tot aşa până la locul 10, cu un punct. Ei bine iPad Air a fost ales pe locul întâi de Ervin şi Emil Dragotă, în vreme ce Claudiu Sima l-a plasat pe locul 2. La Alex şi Radu tableta s-a aflat pe locul 3, strângând astfel şi de aici puncte serioase. Tableta merită din plin titlul, fiind un device foarte puternic, cu procesor 64 bit, cameră bună pentru o tabletă, un ecran care nu are defecte, deci nu e chiar nou şi un nou design care dă senzaţia deja de familiaritate.

După un câştigător cu 45 de puncte, vine la mustaţă, ca şi la telefoane un loc 2 la doar un punct distanţă. E vorba despre iPad Mini Retina, deci Apple domină topul în acest an. iPad Mini Retina primeşte 44 de puncte, fiind tableta anului pentru Alex Stănescu şi un device de locul 2 pentru nu mai puţin de 3 dintre redactorii Mobilissimo. iPad Mini Retina este tableta perfectă de sub 10 inch, asta dacă alegeţi iOS şi nu Android. Performanţa e garantată, ecranul e superb, bateria nu are rivali, iar camera nu e rea deloc. Ce putem dori mai mult?

Foarte interesantă e bătălia dintre locurile 3 şi 4, unde pe ultima sută de metri a câştigat LG G Pad 8.3, ocupând locul 3 cu 41 de puncte, urmat de Nexus 7 2013. Atunci când se lansa această tabletă Nexus o vedeam deja drept terminalul cu ecran mare al anului, ca şi predecesorul său. Ei bine, iată că LG a sosit cu a sa tabletă în ultimele luni ale anului şi face furori în top. Ce are G Pad 8.3 în plus? Un ecran mai mare, procesor puţin mai bun, slot microSD, baterie puţin mai bună, acele funcţii extra care abundă, de la infraroşu la funcţiile de cameră, Q Pair, Q Slide, Slide Aside şi lista continuă.

Nexus 7 2013 are în schimb o luminozitate de 2 ori mai bună şi o cameră tot de 2 ori mai bună, iar difuzoarele sale sunt destul de aproape de cele de pe LG G Pad. Pe locul 5 în media preferinţelor redactorilor se află un mamut, pe care la momentul anunţului său mă aşteptam să îl găsesc pe podium. Aceasta este cea mai puternică tableta Android a momentului, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, cu 24 de puncte în acest top. 3 GB RAM, CPU Snapdragon 800, ecran de 10 inch cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, camera puternică şi stylus S Pen sunt toate argumente pozitive pentru acest produs.

Avem şi un entry local pe locul 6, cu 21 puncte, Allview Viva i8, o tabletă ale cărei cifre nu mint. Ea este mai subţire şi mai uşoară decât iPad Mini, iar bateria sa se bate de la egal cu Nexus 7 2013 şi LG G Pad 8.3. Nici ecranul şi camera nu sunt chiar rele. ASUS MeMo Pad HD 7 este pe locul 7, cu 14 puncte, oferind un raport calitate preţ excelent şi având o cameră destul de bună, plus un CPU quad core MediaTek care rulează Riptide GP2 fără cusur. Pe locul 8 se află ASUS Transformer Pad TF701T, flagshipul ASUS pe acest an, cu un ecran cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli şi un procesor Tegra 4 puternic, care a primit doar această reprezentare în top. El primeşte 12 puncte şi este urmat de Lenovo Yoga 8 şi ASUS MeMo Pad 8, ambele cu preţ bun şi design atractiv de partea lor (6 şi respectiv 5 puncte).

Menţiuni onorabile primesc şi Allview Viva Q8 şi Toshiba Excite Pro, cu 4 puncte, Samsung Galaxy Note 8.0 şi Sony Xperia Tablet Z, cu 3 puncte şi Nokia Lumia 2520, Xperia Z Ultra, E-Boda Revo R85, ASUS FonePad 2013 şi Dell Venue 8 Pro cu 2 puncte, în vreme ce Utok 1000Q are o singură menţiune şi 1 punct. După cum vedeţi, nouă la Mobilissimo.ro nu ne place să judecăm fără să testăm şi toate aceste produse au fost fie testate, fie trecute printr-un hands on detaliat.

Personal am convingerea că un review detaliat şi mai mult timp petrecut cu Nokia Lumia 2520 şi Sony Xperia Z Ultra le-ar fi propulsat mai sus în top, mai ales de dragul designului lor, dacă nu din alte motive. Sunt sigur că era loc şi pentru un Tegra Note în top, iar pentru cei care ne tot întreabă ce se întâmplă cu tabletele Surface 2 şi Surface Pro 2, ei bine nu le-am primit la teste şi nici hands on nu am avut ocazia să realizăm. O privire rapidă pe web nu arată nici review-uri prea bune, mai ales că Surface Pro 2 tocmai a fost sabotat chiar de Microsoft cu un update defectuos care strică funcţionarea.

Cât despre Sony Xperia Tablet Z, un alt device despre care vreţi să ştiţi multe, el a fost analizat doar într-o experienţă hands on, în care a părut cu mult sub flagship-urile de mai sus. În plus, suntem la doar câteva zile distanţă de lansarea unui urmaş al său la CES, deci nu are rost să îi regretăm absenta. Cu bune şi cu cele acestea sunt terminalele alese de noi la Mobilissimo, iar campion rămâne iPad Air.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.