Jump to content

Filme vechi de colectie

ShlomY
 Share

Recommended Posts

Filme vechi de colecţie

Categorie - Media

De mult timp am în plan completarea colecţiei de filme vechi, de valoare dar nu reuşesc pentru că niciodată nu-mi ajunge timpul liber şi atunci când am n-am chef de nimic.

Mai nou , acum , am inceput sa imi notez intr-un caiet toate filmele văzute la cinematograf de cei din familia mea (bineinteles , cele de care isi mai aduc aminte) . Nici nu existau prea multe alternative de divertisment şi petrecere a timpului liber pe vremea aia.

De curand , am luat la rând titlurile din caiet care mi s-au parut interesante pentru vremea respectivă şi m-am pus la căutat pe net. Filmele de producţie ‘70 – ‘80 sunt destul de greu de găsit, la unele calitatea compresiei lasă mult de dorit, sau la altele nu găsesc subtitrare.

Partea proastă este că nici magazinele offline sau online nu se întrec în oferte cu filme din astea mai vechi dar faine. Aş fi preferat această a doua variantă, chiar dacă m-ar costa ceva în plus aş alege calitatea.

De multe ori când merg prin magazine/librarii , am răbdare şi mă uit câte jumate de oră la rafturi întregi de câte 100 de DVD-uri cu filme unde văd toate tâmpeniile apărute în ultimii ani, dar ce mă intereseaza, nu.

Bineinţeles că nu lipseşte nicăieri raftul separat de DVD cu manele :)) care incerc sa le ocolesc ....

Mai jos câteva titluri de filme faine pe care am reusit sa pun mâna:

THE TOWERING INFERNO (1974)

THE NIGHT OF THE GENERALS (1967)

THE DAY OF THE JACKAL (1973)

HANOVER STREET (1979)

BATTLE OF BRITAIN (1969)

Filme vechi, filme de colecţie 1970-1980

Airport (1970) - regia: George Seaton

Dirty Harry (1971) - regia: Don Siegel

The Poseidon Adventure (1972) - regia: Ronald Neame

The Mechanic (1972) - regia: Michael Winner

The Day of the Jackal (1973) - regia: Fred Zinnemann

Three Days of the Condor (1975) - regia: Sydney Pollack

The Omen (1976) - regia: Richard Donner

The Island of Dr. Moreau (1977) - regia: Don Taylor

Death on the Nile (1978) - regia: John Guillermin

Friday the 13th (1980) - regia: Sean S. Cunningham

Filme vechi, filme de colecţie 1981-1990

History of the World: Part I (1981), regia: Mel Brooks, cu: Mel Brooks, Dom DeLuise

The Postman Always Rings Twice (1981), regia: Bob Rafelson, cu: Jack Nicholson, Jessica Lange

An Officer and a Gentleman (1982), regia: Taylor Hackford, cu: Richard Gere, Debra Winger

Airplane II: The Sequel (1982), regia: Ken Finkleman, cu: Robert Hays, Julie Hagerty

The Terminator (1984), regia: James Cameron, cu: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), regia: Steven Spielberg, cu: Harrison Ford, Kate Capshaw

Commando (1985), regia: Mark L. Lester, cu: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong

Aliens (1986), regia: James Cameron, cu: Sigourney Weaver, Carrie Henn

Platoon (1986), regia: Oliver Stone, cu: Keith David, Forest Whitaker, Francesco Quinn

Psycho III (1986), regia: Anthony Perkins, cu: Anthony Perkins, Diana Scarwid

Predator (1987), regia: John McTiernan, cu: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers

RoboCop (1987), regia: Paul Verhoeven, cu: Peter Weller, Nancy Allen, Dan O’Herlihy

Dirty Dancing (1987), regia: Emile Ardolino, cu: Jennifer Grey, Patrick Swayze

Die Hard (1988), regia: John McTiernan, cu: Bruce Willis, Bonnie Bedelia

Goodfellas (1990), regia: Martin Scorsese, cu: Robert De Niro, Ray Liotta

Twin Peaks (1990), regia: David Lynch, cu: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.