Jump to content

File de peste cu ghimbir si gai lan


South NUTU
 Share

Recommended Posts

File de peste cu ghimbir si gai lan


E93ITeA.jpg



Surprinde-ti invitatii cu un meniu usor, alcatuit din file de peste suculent, cu ghimbir si gai lan.



Ingrediente file de peste cu ghimbir si gai lan

  • 1 lingura de sos de soia;
  • 1 catel de usturoi, pisat;
  • 1 lingura otet din vin de orez;
  • 2 lingurite de mirin (vin dulce preparat din orez);
  • 2 file-uri de peste alb;
  • ghimbir, decojit;
  • 2 linguri de coriandru;
  • 2 legaturi de gai lan (broccoli chinezesc), tulpini si frunze taiate separat;
  • 1/2 lingurita ulei de susan;
  • 3 cesti orez brun fiert;

Cum se prepara fileul de peste cu ghimbir si gai lan

Amesteca sosul de soia cu usturoiul, otetul, mirinul si 2 lingurite de apa rece. Pe masa intinde o foaie de copt si asaza fileul de peste. Asezoneaza-l cu coriandru si ghimbir ras. Unge-l cu putin sos, din amestecul preparat mai devreme, iar apoi impatureste-l in foaia de copt si leaga-l cu o sfoara. Repeta procesul cu celalalt peste file.


Gateste pestele la abur, timp de 8-10 minute, deasupra unei oale cu apa clocotita. Gateste si tulpinile de gai lan la abur, timp de 3 minute, apoi adauga si frunzele, gatind timp de 1 minut.


Cum se serveste fileul de peste cu ghimbir si gai lan

Serveste fileul de peste cu ghimbir si gai lan alaturi de o garnitura de orez. Pentru un plus de savoare, presara deasupra pestelui putin chili si frunze de coriandru.




Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.