Jump to content

Iată ce trebuie să ştii despre cartofii prăjiţi


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Nu e om care sa nu fi mancat macar o data in viata cartofi prajiti. Sunt gustosi, nu foarte sanatosi, insa se consuma in cantitati uriase la nivel global.

 

Iata ce ar trebui sa stii despre cartofii prajiti.

 

1. Tara de origine este Belgia. Potrivit unor istorici, primii cartofi prajiti s-au consumat in 1680 in Valea Meuse din Belgia. Localnicii inlocuiau pestele prajit cu cartofi prajiti.

 

2. Cartofii prajiti au fost popularizati in Statele Unite de catre presedintele Thomas Jefferson.

 

3. Potrivit unui raport din Statele Unite, americanii mananca, in medie, 7 kilograme de cartofi prajiti, anual.

 

4. Doua treimi din productia mondiala de cartofi – care ajunge la peste 300 de milioane de tone – se mananca.

 

5. Continutul de sare al cartofilor prajiti este destul de ridicat, ca urmare sanatatea este pusa in pericol, in cazul unui consum mare.

 

6. Cartofii prajiti ar trebui consumati cu moderatie, intrucat sunt bogati in carbohidrati.

 

7. Cartofii prajiti sunt bogati in grasimi, in special grasimi trans, care cresc riscul dezvoltarii de diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer.

 

8. Gravidele si femeile care alapteaza ar trebui sa evite cartofii prajiti din cauza substantei denumite acrilamida, cu potential cancerigen, care rezulta in urma prajirii.

 

9. Cartofii prajiti ii poti face sanatosi, cumparand cartofi dulci, in locul celor albi, si punandu-i la cuptor, in locul baii de ulei.

 

 

 

Sursa: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/iti-plac-cartofii-prajiti-iata-ce-trebuie-sa-stii-despre-ei/

 

 

 

 

Edited by Flavyus21
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.