Jump to content

Ionutz - Nelamurire placa video

Recommended Posts

Nume: Ionutz
Ce problema ai?: Pai cat de curand am cautat pe net placi video agp si am gasit un link cu o placa video ATI Radeon hd 3450 slot AGP nu PCI si nu sunt sigur daca imi vor putea merge jocurile urmatoare " Spider-man 3 , Call of duty 4 ,Assasin's creed 1 (Am un procesor Intel Pentium 4 de 2.8 ghz) si daca placa video se potriveste pe slotul agp ( stiu ca acolo scrie AGP dar anul trecut am luat una tot agp dar este cu 32 biti nu 128 cum scriu ei placa video nu are pixel shader 3 cum zic ei are doar 2 si nu vreau sa mai iau "o teapa")
O scurta descriere a situatiei: mai sus
Screenshot: Nu e nevoie
Alte precizari: Sper sa ma lamuriti repede !

Multumesc dar am inca o intrebare : Daca eu iau assasin's creed 1 de ex : el cere la procesor Minimum: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium® D or AMD Athlon 64 X2 3800+

Este vreo posibilitate sa imi mearga cu un procesor intel pentium 4 de 2.8ghz adica sa mearga cat de cat bine 30 fps +

@LC Heavy

Multumesc dar am inca o intrebare : Daca eu iau assasin's creed 1 de ex : el cere la procesor Minimum: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium® D or AMD Athlon 64 X2 3800+

Este vreo posibilitate sa imi mearga cu un procesor intel pentium 4 de 2.8ghz adica sa mearga cat de cat bine 30 fps +

@LC Heavy

Nu, mai ales pentru ca Assassins Creed e facut prost pentru PC.

Daca vrei sa schimbi procesorul trebuie sa cumperi unul care are acelasi socket cu cel care il ai acum. Socketul se refera la numarul pe pini prin care e conectat pe placa de baza.

Daca nu sti ce socket ai descarca cpu-z

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Si unde am pus un dreptunghi iti arata socketul pe care il ai. Cand vrei sa cumperi altul sa fie pe acelasi socket ca altfel nu se potriveste.

http://i.imgur.com/iDV3e4C.jpg

Inca o intrebare . Deci am gasit 3 produse care au acelasi nume dar au pret diferit si au si dimensiuni diferite oare sunt lafel? deci prima placa si aceasta este a 2a al-3-lea sunt curios daca produsele ar fi lafel din punct de vedere opengl , direct x ! Si dupa parerea voasta pe care sa o cumpar ?

Edit : La a 2a placa scrie AGP dar daca te uiti in poza e pci . :-??

Edited by Ionutz12345

Eu zic ca sunt la fel toate, probabil la a 2a este gresita poza de pe site, sau titlul. Din cate vad firma care vinde acea placa nu are nici nr de telefon nici nu ii merge site-ul. Daca reusesti sa-i suni inainte sa comanzi sa ii intrebi cum sta treaba mai exact ar fi recomandat. Asta ar fi trebuit sa apara acolo: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=288&lid=1

Si a 3-a ASUS tot de la acelasi magazin este care nu are nici nr de telefon, am incercat sa le intru pe site dar nici ala nu merge --> www.mso.ro . Ceva nu-i in regula cu ei.

Mai ramane Club 3D de la shop4pc care au si site si nr de telefon. Asta e singura varianta pe care o poti lua avand in vedere ca pe ceilalti nu ai cum sa-i contactezi.

Inca o intrebare si asta nu o fac pentru +1 deci am vazut la procesor overclock si am vazut multe tutoriale despre acest lucru adica face ca procesorul sa aiba mai multi ghz , de ex eu am 2.8ghz el arata cum sa fac de 3.5 ghz sau ceva de genu :

Ce ziceti ar putea strica pcul sau ceva ?

Pentru overclock iti trebuie racire suplimentara, o sursa stabila, o placa de baza cu chipset bun pentru overclock si cam atat.

Inafara de un voltaj setat prost (la care iti recomand sa nu umbli daca nu sti ce faci) PCul nu pateste nimic daca incerci si ceva nu e cum ar trebui sa fie, cu un restart / resetare de bios se rezolva orice, dar degeaba faci overclock daca PCul nu e stabil la 3.5 ghz. Pot aparea BSODuri, blocari si multe crashuri daca nu iti pierzi umpic de timp sa gasesc o frecventa stabila. Nu toate procesoarele sunt la fel (chiar daca sunt acelasi model) . Sunt care merg maxim pana la 3.2Ghz si sunt care merg maxim pana la 4.0GHz de exemplu. Sunt destul de multe variabile. Overclockul la procesor iti va "deregla" si viteza ramilor care trebuie pusa la loc dupa.

Cel mai simplu mod prin care poti face OC este sa maresti CPU Multiplier (ceva de genu) x14 fiind valoarea normala la tine, dar prin video nu prea vad sa existe aceasta optiune, nu stiu daca placa ta de baza are asa ceva.

Daca ai coolerul stock nu cred ca va face fata, verifica mai intai ce temp ai acum.

P.S. Frecventa procesorului se obtine inmultind "CPU frequency" cu "Multiplier", 250 x 14 = 3500mhz in video.

@RedBull 109 ABUZ pai cat despre racire am un coler bun dar biosul este putin schimbat fata de cel din videoclip dar macar daca as sti sa il fac de 3.0ghz atat maxim nu cred ca ar afecta mult :-? ca pun doar 0.2ghz in el si il fac de 3.0ghz ar putea merge si sa nu afecteze nimic deoarece multe jocuri cer intel pentium 4 3.0ghz cum ar fi x-men the origins wolverine sau avatar the game multe jocuri cer . X_X deci pana la urma sa incerc macar pana la 3.0ghz ?

Daca ai cooler bun nu ai nimic de pierdut. Poti incerca dupa cum am zis mai sus si sa vezi daca merge mai bine dupa. Cred ca multiplicatorul este blocat la 14 deci obtii acea CPU frequency impartind 3000mhz la 14 = 215

Eu iti recomand sa cresti treptat cu cate 0.2 ghz sau 0.1 si de fiecare data sa testezi cu un program performanta procesorului si tot repeti chestia asta pana se blocheaza pcul sau se intampla ceva ce nu ar trebui (nu se strica nimic). Cand se blocheaza sau se restarteaza sau altceva scazi frecventa cu 0.1 daca la testul precedent era totul ok. Doar la voltaj sa ai grija, sa nu pui mai mult decat recomada intel pe site la modelul tau, dar asta nu trebuie schimbat pana pe la 3.5ghz cred.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.