Jump to content

PRAJITURA CU CREMA DE OUA SI GANACHE DE CIOCOLATA


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

PRAJITURA CU CREMA DE OUA SI GANACHE DE CIOCOLATA




768qfGR.jpg



INGREDIENTE


Blat:

-8 albusuri si 3 galbenusuri

-8 linguri zahar

- 6 linguri nuca macinata

-2 linguri faina

-0.5 plic praf de copt

-un praf de sare

Creama de oua:

-5 galbenusuri

-5 linguri zahar pudra

-semintele dintr-o pastaie de vanilie

-500 ml lapte

-2 linguri faina

-150 ml frisca vegetala

Crema ganache de ciocolata:

-250 ml frisca vegetala

-150 gr ciocolata neagra

Extra –o cutie de compot ananas bucati (optional )


Timp de preparare sub 15 minute



MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CREMA DE OUA SI GANACHE DE CIOCOLATA


Blat :


Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata


Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .


Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat


Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .


Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .


Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .


Crema de oua:


Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .


Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .


Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.


Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat 150 ml frisca si sa o amestec cu crema rece.


Crema ganache de ciocolata:


Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .


Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.


Dam la frigider si lasam la racit .


Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.


Asamblare:


Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .


Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .


Pofta buna .



Sursa: CLICK

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.