Jump to content

PAVLOVA CU ZMEURA


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

PAVLOVA CU ZMEURA

nprPPF6.jpg

Nu stiu care este reteta originala a acestei prajituri, eu am ales o varianta cu ce aveam prin casa. A trebuit s-o execut cat de repede s-a putut, caci a sosit momentul in care a trebuit sa pun capat dulciurilor. Aceasta zi a fost precum emisiunea "Te cunosc de undeva", La revedere Laura, bun venit Angela Similea. Asa mi-am spus si eu "La revedere bunatati, bine ai venit DIETA ". Nu vreti sa stiti ce-am mancat ieri......atat va spun Pavlova KAPUT in 5 minute.

INGREDIENTE

Blatul de bezea :
6 albusuri
300 gr zahar tos
un praf de sare
1 lingurita lamaie
Crema :
125 gr mascarpone
250 ml frisca lichida
3 linguri dulceata de zmeura
2 linguri zahar pudra
Sirop de zmeura:
200 gr zmeura
2-3 linguri zahar tos
Decor :
100 gr zmeurica si frunze de menta pentru ornat
portii.pngPortii: 8 timp.pngTimp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA PAVLOVA CU ZMEURA
Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt o forma de 26 cm si turnam cu grija bezeaua. Punem la cuptor, la 120 grade, timp de trei, patru ore. In mod normal, la cuptoarele electrice se coace uniform si bezeaua ramane alba. Pentru cine are aragaz cu gaz, e mai greu , cel putin la mine, flacara nu arde constant.
Crema : Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga dulceata omogenizandu-se bine Se bate frisca si se toarna peste crema de mai sus.
Pentru sirop se pun la fiert cele 200 gr de zmeura impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat, se dau prin sita si se mai lasa la ingrosat cateva minute. Se poate proba cu o lingurita daca siropul s-a legat. Din punctul meu de vedere nu-i nicio problema daca ramane mai lichid.
Asamblare : Peste blatul de bezea se spriteaza crema si se aseaza zmeura si frunzele de menta.Se toarna apoi deasupra siropul.
Sursa: CLICK
Edited by South Shadow
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.