Jump to content

Moelleux Au Chocolat


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Moelleux Au Chocolat

k7Op2Wf.jpg

Ingrediente

 

150 g ciocolata(amaruie+cu lapte)
150 g unt nesarat+20 g unt pentru uns ramekin-urile
75 g faina
3 oua
150 g zahar pudra
4 ramekin-uri
Mod de preparare
1. Se topeste ciocolata impreuna cu 150g unt la bain-marie, foarte important sa nu fiarba apa
2. Se bat ouale impreuna cu zaharul pudra cu un tel(nu cu mixerul) pana cand se omogenizeaza si formeaza o spuma galbui-deschis
3. Se cerne faina in amestecul de oua si se incorporeaza
4. Dupa ce s-a topit ciocolata si untul, se toarna amestecul peste oua, si se incorporeaza
5. Se ung ramekin-urile cu unt topit, si se presara faina in interiorul lor cat sa acopere interiorul, pentru a nu se lipi de forme
6. Se toarna amestecul in fiecare forma, lasand cam 1/4 din forma goala, deoarece o sa se umfle amestecul in cuptor. Se pot face si in forme de briose
7. Se dau la frigider pentru minim 20 minute, dupa care se lasa 10 la temperatura camerei
8. Pentru a avea un mijloc mai moale, se introduce in amestecul din fiecare forme cate 1 cub de ciocolata, pentru a se topi in cuptor
9. Se preincalzeste cuptorul intre timp
10. Se introduc formele pe gratar sau pe o tava, la mijlocul cuptorului si se coc aproximativ 15 minute, sau pana cand se intaresc usor in exterior, dar la testul cu scobitoarea ramane ciocolata pe ele
11. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se aseze, si apoi se intorc ramekin-urile pe farfurii pentru a elibera minunea.
12. Se servesc cu ce doriti, de la sos de fructe pana la inghetata sau frisca si siropuri. pofta buna!

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.