JustMed Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Nume: JustMed Ce problema ai?: FPS scazut in SaMp O scurta descriere a situatiei: Am o mica problema legata de SA:MP, nu am idee de ce, dar imi sacadeaza, am incercat sa modific fpslimit pe 90, toate detalile pe low, frame limiter setat pe off, rezolutie minima, dar in zadar, nu cred ca este o problema legata de laptop, rulez GTA 4 fara probleme. De la ce ar putea sa fie? Screenshot: - Alte precizari: Am 2 placi video, una dedicata iar alta integrata, exista sanse ca jocul sa ruleze de pe cea integrata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlawkln Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) 1) Cred ca da, ar fi o posibilitate. 2) Cred ca ar mai putea fi si de la Windows, eu am placa video 1GB si jucam blana GTA SA, iar pe cs sacada, pana am schimbat Windows-ul. 3) Incearca sa ii faci un Update la placa video poate iti merge. 4) Mai asteapta si alte pareri, daca nu apar incercam sa o rezolvam alt cum fel. Edited February 1, 2014 by LC Heavy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GF Vince Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) Nume: JustMed Ce problema ai?: FPS scazut in SaMp O scurta descriere a situatiei: Am o mica problema legata de SA:MP, nu am idee de ce, dar imi sacadeaza, am incercat sa modific fpslimit pe 90, toate detalile pe low, frame limiter setat pe off, rezolutie minima, dar in zadar, nu cred ca este o problema legata de laptop, rulez GTA 4 fara probleme. De la ce ar putea sa fie? Screenshot: - Alte precizari: Am 2 placi video, una dedicata iar alta integrata, exista sanse ca jocul sa ruleze de pe cea integrata? si eu am acelasi tip de laptop, tot 2 placi, si aveam aceasta problema, dar, am rezolvat-o astfel: am inchis programele inutile care consumau resurse (in special hard disk) si am inchis gadgeturile de la windows, si sa ai pe low chiar daca ai laptop puternic, nu este nici o diferenta dupa parerea mea, dar mie pe high imi sacada, pe low nu. Nu iti recomand sa rulezi vreun joc pe placa integrata, este foarte slaba, pe HD Graphics 4000 abia am 40-50fps pe sa-mp Edited February 1, 2014 by GF Vince Link to comment Share on other sites More sharing options...
JustMed Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 si eu am acelasi tip de laptop, tot 2 placi, si aveam aceasta problema, dar, am rezolvat-o astfel: am inchis programele inutile care consumau resurse (in special hard disk) si am inchis gadgeturile de la windows, si sa ai pe low chiar daca ai laptop puternic, nu este nici o diferenta dupa parerea mea, dar mie pe high imi sacada, pe low nu. Nu iti recomand sa rulezi vreun joc pe placa integrata, este foarte slaba, pe HD Graphics 4000 abia am 40-50fps pe sa-mp 1) Cred ca da, ar fi o posibilitate. 2) Cred ca ar mai putea fi si de la Windows, eu am placa video 1GB si jucam blana GTA SA, iar pe cs sacada, pana am schimbat Windows-ul. 3) Incearca sa ii faci un Update la placa video poate iti merge. 4) Mai asteapta si alte pareri, daca nu apar incercam sa o rezolvam alt cum fel. Multumesc pentru raspunsuri. @ Vince: Nu tin deschise programe inutile, chiar de curand am reinstalat Windowsul, nu rulez in mod expre un anumit joc pe placa integrata, comuta singur de pe una pe alta, am observat inca o problema legata de HUD Mode, nu pot sa-l mut pe off, orice as face. Am incercat sa-i mut prioritatea pe high insa nu am reusit mare lucru. @ Heavy: Am Windows 7 64-bit, memoria placii video este de 2 gb, am reinstalat astazi updateurile la placa video dedicata. Vreau sa precizez ca intalnesc aceasi problema si la CS, fps scazut, am incercat mai multe variante care ar fi trebuit sa dea roade, incep sa cred ca problema este 100% de la placa video, cea integrata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlawkln Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 @@JustMed, Incearca daca poti sa o scoti cumva, dar nu cred ca este posibil. Sau incearca sa intri in Bios sa o setezi pe aia dedicata nu aia integrata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GF Vince Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Sa nu dai disable la placa integrata, se poate sa nu mai vezi nimic pe ecran, intra in nvidia control panel/ amd catalyst si seteaza placa default cea dedicata la nvidia e asa: http://i.imgur.com/x2hSzM1.png la amd nu stiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlawkln Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 @ Vince. Nu cred ca aia este o problema, daca JustMed crede ca este din placa video integrata atuncia asta este o posibilitate. Depinde si de procesor daca este AMD are si ATI. Mie unul asa mi sa intamplat cand sa facut update la driverul de la procesor mi-a instalat si ATI, dar eu aveam decat NVIDIA si imi sacada un pic si l-am desintalat si a facutionat perfect dupaia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedBull 109 ABUZ Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 1. control panel / power options / high performance. 2. pentru placa video AMD din CCC / power / powerplay pui maximize performance la battery si pluged in, la switchable graphics global settings maximize performance la amandoua, la switchable graphics aplication settings pui gta_sa.exe pe high performance poti folosi in timp ce te joci application monitor sa vezi cu ce gpu merge. 3. Updateaza si biosul, daca tot asa merge nu prea cred sa fie din cauza placii video. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beelzebub Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Multumesc pentru raspunsuri. @ Vince: Nu tin deschise programe inutile, chiar de curand am reinstalat Windowsul, nu rulez in mod expre un anumit joc pe placa integrata, comuta singur de pe una pe alta, am observat inca o problema legata de HUD Mode, nu pot sa-l mut pe off, orice as face. Am incercat sa-i mut prioritatea pe high insa nu am reusit mare lucru. @ Heavy: Am Windows 7 64-bit, memoria placii video este de 2 gb, am reinstalat astazi updateurile la placa video dedicata. Vreau sa precizez ca intalnesc aceasi problema si la CS, fps scazut, am incercat mai multe variante care ar fi trebuit sa dea roade, incep sa cred ca problema este 100% de la placa video, cea integrata. Nu mai fi aşa de sigur că e de la placa video pentru că nu e. Din câte ştiţi, GTA San Andreas şi Counter Strike 1.6 au cerinţe mici, banale chiar. Nici placa mea video nu e strălucită dar rulează jocul pe low la 40-50 FPS. Aceeaşi problemă, însă, am păţit şi eu când am trecut de pe windows xp pe windows 7, gta san andreas nici nu-mi mergea iar CS îmi sacada de rupea. Am trecut înapoi pe windows XP şi totul a revenit la normal. Să nu mai spun că windows 7 nu are suport OpenGL, pentru CS. Încearcă să schimbi windows-ul. Îţi recomand un XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JustMed Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 Multumesc tuturor pentru raspunsuri, nu ma asteptam sa primesc atatea sfaturi. @ Heavy - Nu cred ca este o solutie sa dau disable la placa integrata, nu este degeaba pusa, din cate stiu o foloseste atunci cand nu ma joc, deci banuiesc ca as folosi prea mult placa video dedicata si avand in vedere ca un laptop nu are o racire foarte performanta s-ar putea sa se duca in timp. @ Vince - incercat, degeaba. @ Laurence - Windows XP nu mi-ar vedea toti ramii, cred ca mai repede instalez Windows 8, ma gandesc ca poate nu sunt compatibile toate driverele, cand am cumparat laptopul am primit drivere pentru Windows 8. LE: Problema era de la placa video, rula pe cea integrata, placile video integrate sunt foarte slabe, GTA San Andreas necesita memorie 128 mb, se pare ca placa mea integrata nu suporta atat de mult. @ Redbull - Asta a fost!! Varianta a 2-a a mers, nu m-am gandit sa setez gta_sa.exe pe high performance, multumesc!! Singura problema care ramane este HUD Mode, nu inteleg de ce nu-l pot da pe OFF, pe calculator nu intampin aceasta problema desi am acelasi Windows. Se poate inchide topicul, problema principala a fost rezolvata, multumesc tuturor! O seara frumoasa! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlawkln Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Se poate inchide topicul, problema principala a fost rezolvata, multumesc tuturor! Topic Closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts