Jump to content

Secrete ale longevității


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Secrete ale longevității

n1FxH45.jpg

Durata și calitatea vieții tale depinde, într-o mare măsură, de tine și de obiceiurile adoptate care te pot ajuta să ai un trai lung și să îți păstrezi vitalitatea și sănătatea „până la adânci bătrâneți". Află câteva dintre secretele care te ajută să trăiești mai mult și să câștigi astfel timp valoros pentru a te bucura de tot ceea ce te înconjoară.

Dr. Lester Breslow, unul dintre cei mai importanți cercetători care au demonstrat că modificarea obiceiurilor zilnice pot contribui semnificativ la creșterea speranței de viață, a lăsat moștenire șapte reguli simple pentru o viață longevivă.

În urma unui demers la care au luat parte aproape 7.000 de voluntari, expertul, care a trăit 97 de ani, a ajuns la concluzia că persoanele care adoptă cel puțin șase dintre aceste rutine trăiesc chiar și cu 11 ani mai mult decât cei care se rezumă la maximum trei, scrie NY Times. Mai mult, studiile de monitorizare au arătat că starea de sănătate a adulților de 60 de ani care au adoptat cele șapte obiceiuri a fost similară celei înregistrate în rândul persoanelor de 30 de ani care au urmat cel mult trei dintre acestea, punctează scriitoarea Barbara Hannah Grufferman. Ea a dezvăluit aceste șapte obiceiuri enunțate de dr. Lester:
1. „Dormi bine șapte, opt ore pe noapte."
2. „Fă sport timp de 30 de minute, de mai multe ori pe săptămână. Mersul pe jos la pas vioi este o alegere de top."
3. „Mănâncă moderat pentru a-ți menține greutatea în raport cu înălțimea."
4. „Mănâncă în fiecare dimineață micul dejun."
5. „Mănâncă regulat, fie că sunt două mese pe zi, trei sau cinci. Orice ai face în mod normal, păstrează-ți obiceiurile, pentru că regularitatea vieții și moderația în ceea ce privește consumul de alimente, somnul și activitatea fizică fac diferența."
6. „Nu consuma alcool deloc sau bea cu moderație."
7. „Nu fuma."
Conștiinciozitatea este, de asemenea, un alt element esențial unei vieți lungi, arată concluziile Proiectului Longevității, citat de US News. De-a lungul a 80 de ani, autorii studiului au urmărit viața a 1.500 de copii. Ei au analizat multiple aspecte ale vieții lor, de la sănătate, atitudini, credințe sau familie. Rezultatele au arătat că voluntarii caracterizați de prudență și conștiinciozitate au avut și cea mai mare speranță de viață. Fenomenul ar putea fi datorat tendinței persoanelor conștiincioase de a fi mai atenți atât în ceea ce privește sănătatea lor, cât și în ceea ce privește cariera și relația de cuplu, în raport cu ceilalți.
De asemenea, viața spirituală influențează longevitatea, arată un studiu la care au luat parte adulți de peste 65 de ani, citat de Web MD. În urma demersului care a durat 12 ani, experții au observat că participanții care frecventau cel puțin o dată pe săptămână biserica au avut un risc mult mai scăzut de a deceda pe parcursul studiului, în raport cu cei care nu participau la slujbele religioase. De asemenea, beneficiile au fost vizibile și în ceea ce privește sistemul lor imunitar. Fenomenul ar putea fi datorat legăturilor sociale legate în cadrul comunităților religioase. Pe de altă parte, studiile au arătat că izolarea poate avea efecte dezastruoase asupra sănătății fizice și psihice ale singuraticului.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.