Jump to content

Grup de atei din California: Bine fără Dumnezeu

AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Grup de atei din California: Bine fără Dumnezeu

HcTn5cj.jpg

Un grup de atei din Sacramento, California, a hotărât să amplaseze panouri publicitare în oraș pentru a explica și a face mai clară lipsa lor de credință religioasă, informează Reuters.

Pentru această campanie, programată pentru Crăciun, au fost pregătite 55 de panouri publicitare care vor afișa imagini cu localnici și sloganuri precum „Good without God" (Bine fără Dumnezeu), „Doing good is my religion" (Să fac binele este religia mea), „Believe in yourself" (Crede în tine însuți) etc.

Panourile urmează să fie amplasate a doua zi după Ziua Recunoștinței. Această campanie vine ca urmare a conflictelor dintre creștinii profund religioși, care spun că au influențat politica americană pentru mai bine de o generație, și cetățenii, de obicei mai tineri, care spun că vor să țină religia departe de viața publică. Scopul declarat al acestei campanii este acela de a le arăta oamenilor nereligioși că nu mai este nevoie să-și ascundă lipsa unei credințe religioase.
Reacția Bisericii Catolice din Sacramento este una de toleranță, afirmând că este de acord că oamenii pot face binele fără să fie religioși și că ateii au dreptul să-și exprime părerile - pe panouri sau oriunde altundeva. „Mi-aș dori [ca panourile] să nu fie afișate..., dar mă voi lupta pentru drepturile ateilor de a le afișa", a declarat Monseniorul James Murphy al diocezei romano-catolice din Sacramento.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.