Jump to content

Utilizari noi ale strecuratoarei in bucatarie. Ce ustensile de gatit poti improviza din ea?


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Utilizari noi ale strecuratoarei in bucatarie. Ce ustensile de gatit poti improviza din ea?



YeLHnSW.jpg



Strecuratoarea este o ustensila destul de banala de bucatarie, folosita pentru separarea alimentelor solide de cele lichide, careia prea putina lume ii acorda atentia cuvenita. Ei bine, strecuratoarea s-a "emancipat" si a castigat cateva roluri noi in bucataria moderna, dovedindu-se a fi o ustensila versatila si mai mult decat utila. Descopera ce alte ustensile de gatit poti improviza din ea!


Spalarea fructelor si legumelor

Strecuratoarea este o ustensila grozava pentru spalarea corecta a legumelor si fructelor. Frunzele de salata, cirese, afinele si alte fructe de mici dimensiuni se spala perfect in strecuratoare, avand beneficiul si de a se scurge foarte bine si de a se usca mai repede, pentru a fi folosite in preparate.

Prepararea taiteilor

Nicio ciorba nu iese mai buna decat cea preparata cu taitei facuti in casa, nu-i asa? Nu te gandi sa arunci banii pe o masina de facut taitei. Prepara un aluat un pic mai subtire decat de obicei, apoi pune-l in strecuratoare si apasa bine in aluat cu mana sau lingura, astfel incat prin gaurile sitei sa iasa taiteii. Spre deosebire de taiteii clasici, acestia nu necesita uscare, ci trebuie pusi direct in apa colotinda cu putina sare si ulei, la fiert, astfel incat sa nu se lipeasca intre ei.


Capac pentru tigaia de prajit


Ai dezvoltat o adevarata "fobie" pentru prajirea alimentelor in tigaie si nu neaparat din cauza faptului ca acest mod de gatire este nesanatos, ci pentru ca ori de cate ori prajesti un ou sau carnat, jumatate din ulei "zboara" direct pe pielea si hainele tale. Nici cand pui un capac normal, lucrurile nu se imbunatatesc mai mult, intrucat atunci cand il ridici si aburii depusi pe interiorul capacului incep sa se prelinga in uleiul fierbinte, incepe iarasi "scandalul". Strecuratoarea asezata deasupra tigaii, pe post de capac, permite eliberarea aburilor si impiedica picaturile de ulei sa sara.


Steamer pentru prepararea legumelor la aburi


Nu trebuie sa arunci banii pe un steamer pentru a-ti prepara legume la aburi. Pune o oala cu putina apa pe foc, ia-ti o strecuratoare metalica cu "picioruse" si pune cateva legume in ea, apoi asaza ustensila in apa care fierbe, avand totusi grija ca apa sa nu atinga legumele.


Sita pentru prajirea alimentelor


Daca nu ai o friteuza, improvizeaz-o. Toarna mai mult ulei intr-o oala inalta, apoi pune cartofii, carnea sau alimentele pe care vrei sa le prajesti intr-o strecuratoare si introdu-o in uleiul incins. Scoate-o cand sunt gata preparatele.




Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.