Jump to content

Mai puțină carne consumată, mai multe beneficii


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Mai puțină carne consumată, mai multe beneficii

mBZKO3v.jpg

Reducerea până la renunțare a cantității de carne din dietă poate aduce multiple beneficii atât pentru sănătatea ta, cât și pentru mediul înconjurător. Iată doar câteva motive care te pot determina să faci o schimbare în regimul alimentar.

O dietă vegetariană este asociată cu o speranță mai mare de viață, arată un studiu la care au luat parte 70.000 de adventiști de ziua a șaptea. Rezultatele obținute au arătat că un regim alimentar din care sunt excluse toate produsele de origine animală contribuie la reducerea pericolului dezvoltării bolilor cronice, precum diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea sau sindromul metabolic.

Concluziile „demonstrează și anumite asocieri de mortalitate mai redusă în cazul dietelor pesco-vegetariene, vegane și lacto-ovo-vegetariene, în comparație cu cele nonvegetariene", precizează autorii.
Experții de la Mayo Clinic punctează, de asemenea, că o dietă vegetariană sănătoasă conține mai puține grăsimi și calorii, în raport cu regimul în care este integrată carnea. De aceea, greutatea corporală a vegetarienilor este mai mică, dar și riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare este redus.
Pe lângă pericolul apariției problemelor de greutate excesivă și a obezității, o dietă bogată în carne poate conduce la dezvoltarea diabetului de tip 2, puntează dr. endocrinolog Dan Nadeau, de la Centrul pentru Diabet Mary și Dick Allen, citat de Prevention. Persoanele care consumă 51 de grame de carne procesată sau aproximativ 100 de grame de carne roșie cresc semnificativ riscul dezvoltării afecțiunii, cu 51%, respectiv 19%, precizează expertul.
De asemenea, creierul tău poate avea de suferit din cauza unui consum excesiv de carne. Acest aliment are un conținut bogat de fier. Acumularea acestui element în creier ar putea influența riscul de dezvoltare a Alzheimerului, sugerează experții de la UCLA.
Consumul de carne crește, de asemenea, riscul de dezvoltare a cancerului. Din cauza conținutului de hormoni, carnea contribuie la alimentarea pericolului de dezvoltare a tumorilor de prostată, a cancerului de sân, de colon, pancreatic și gastric, notează Women's Health Magazine.
Diminuarea cantității de carne consumată poate avea un impact pozitiv și în ceea ce privește reducerea poluării mediului. Aproximativ 9 milioane de tone de dioxid de carbon ar putea fi economisite în cazul în care consumul de carne ar fi redus pentru o singură zi pe săptămână, arată rezultatele unui studiu efectuat în Germania de Organizația World Wide Fund for Nature (WWF).
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.