GF Mia Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Această rețetă poate părea nesatisfăcătoare și inconvenabilă la prima vedere, dar este de fapt o alegere pentru cină destul de fiabilă. Nu ai timp de lasagna sau curcan umplut? Folosește-asta și uimește-ți invitații! Ingrediente Chiftelute in sos Chiftelute: 1 kg carne tocata (porc lucru sau spata), 2 oua, 1 legatura marar , 2 cepe mari rase , sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit. Sos: 2 linguri faina, 500 -700 ml supa de pui, 4 linguri ulei, 2 linguri smantana 18% grasime, sare si piper dupa gust, 1 legatura de marar proaspat. Mod de preparare Chiftelute in sos Intr-un bol se adauga carnea tocata, ouale, ceapa rasa si stoarsa, mararul taiat marunt, sare si piper . Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Din acest amestec se formeaza chiftelute mici. La fiecare 2-3 chiftelute ne umezim palmele, pentru a se forma mai usor. Intr-o tigaie se pune ulei cat sa acopere fundul , intr-un strat subtire , se adauga chiftelutele formate si se prajesc bine pe ambele parti. Chiftelutele se scot pe servetele de hartie pentru a se absorbi grasimea. Intr-o cratita punem uleiul la incins si calim faina. Se stinge cu supa de pui sau supa de oase si se lasa sa fiarba cca 20 min la foc mic. Se adauga smantana , sare , piper dupa gust si amestecam bine. In sosul format se adauga chiftelutele si se pune din nou la foc pentru 5 min. Cand este gata se adauga mararul taiat marunt. Notă: Chiftelutele in sos se pot servi alaturi de cartofi natur. Poftă bună! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bayer Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Chiar am mancat acum o saptamana,sunt foarte gustoase in sos cu smantana Chiftelutele prind gustul sosului si rezulta o mancare super buna. Recomand ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts