Jump to content

Chifteluțe în sos


GF Mia
 Share

Recommended Posts

Această rețetă poate părea nesatisfăcătoare și inconvenabilă la prima vedere, dar este de fapt o alegere pentru cină destul de fiabilă. Nu ai timp de lasagna sau curcan umplut? Folosește-asta și uimește-ți invitații!

 

 

Ingrediente Chiftelute in sos

 

 

  • Chiftelute: 1 kg carne tocata (porc lucru sau spata), 2 oua, 1 legatura marar , 2 cepe mari rase , sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.
  • Sos: 2 linguri faina, 500 -700 ml supa de pui, 4 linguri ulei, 2 linguri smantana 18% grasime, sare si piper dupa gust, 1 legatura de marar proaspat.

 

Mod de preparare Chiftelute in sos

 

  1. Intr-un bol se adauga carnea tocata, ouale, ceapa rasa si stoarsa, mararul taiat marunt, sare si piper . Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Din acest amestec se formeaza chiftelute mici. La fiecare 2-3 chiftelute ne umezim palmele, pentru a se forma mai usor.
  2. Intr-o tigaie se pune ulei cat sa acopere fundul , intr-un strat subtire , se adauga chiftelutele formate si se prajesc bine pe ambele parti. Chiftelutele se scot pe servetele de hartie pentru a se absorbi grasimea.
  3. Intr-o cratita punem uleiul la incins si calim faina. Se stinge cu supa de pui sau supa de oase si se lasa sa fiarba cca 20 min la foc mic.
  4. Se adauga smantana , sare , piper dupa gust si amestecam bine. In sosul format se adauga chiftelutele si se pune din nou la foc pentru 5 min. Cand este gata se adauga mararul taiat marunt.

 

Notă: Chiftelutele in sos se pot servi alaturi de cartofi natur.

 

Poftă bună!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.