Jump to content

Top 5 cele mai rele alimente pe care le consumi cu plăcere


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Citeşte de fiecare dată eticheta mezelurilor pe care le cumperi! Acestea pot să conţină multe ingrediente care-ţi distrug sănătatea.

Mezelurile, margarina şi maioneza sunt câteva dintre produsele pe care majoritatea persoanelor le cumpără frecvent, însă nu sunt sănătoase şi nici nu sunt recomandate spre a fi consumate des. Ocazional ar fi cel mai potrivit să le consumi şi de preferat să apelezi la variantele cât mai sănătoase. Mezelurile de casă, untul de casă sau maioneza făcută de tine sunt mai sănătoase, dar consumate doar la anumite ocazii, nu zilnic.

Iată un top cu cele mai consumate produse, dar care nu sunt deloc sănătoase:

1. Mezelurile din comerţ

Mezelurile şi afumăturile cresc riscul de cancer şi boli de inimă, arată cercetările recente realizate pe un eşantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam, avertizează celebrul Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show.

 

Însă trebuie să ştii că acest risc nu este atât de crescut în cazul persoanelor care consumă cu regularitate carne de pui sau carne roşie neprocesată. Cu toate acestea, majoritatea recomandărilor oferite de medici se referă la un consum normal (nu zilnic) de carne slabă şi cât mai puţină carne roşie (porc, vită, miel, mânzat).


2.Sucurile carbogazoase

Dacă vrei să slăbeşti, primul lucru pe care trebuie să-l elimini din dietă este sucul. Pe lângă efectul negativ asupra siluetei, aceste băuturi carbogazoase pot să distrugă rinichii, cresc riscul de cancer şi generează o creştere a tensiunii arteriale.

3.Produsele low-fat

Aceste produse sărace în grăsimi "low-fat" au o cantitate mare de grăsimi trans, acele grăsimi care sunt rele pentru inimă şi cresc nivelul de colesterol rău. Ca să compenseze lipsa gustului odată ce a fost îndepărtată grăsimea, mulţi producători apelează la un adaos de zaharuri, avertizează Dr. Oz.

4. Margarina

A căpătat în ultima vreme o reputaţie bună, doarte multe persoane considerând că are grăsimi vegetale care sunt mai sănătoase decât cele animale regăsite în unt. Acest lucru ar fi adevărat, numai că aceste grăsimi vegetale folosite în margarină sunt hidrogenate şi sunt recunoscute pentru efectul nociv asupra sănătăţii. Studiile arată că grăsimine hidrogenate şi trans cresc riscul de cancer, diabet şi boli de inimă.

Alege să consumi unt ocazional atunci când îţi este poftă şi prepară-l în casă. Iată o reţetă de unt de casă ca să vezi cât de simplu poţi să obţii un produs sănătos!

5. Maioneza

O lingură de maioneză conţine 90 de calorii, 10 grame de grăsimi saturate şi 90 de miligrame de sodiu (sare). Aşadar este de preferat să nu o consumi decât ocazional şi nu în cantităţi mari. O alternativă ar fi maioneza de casă, însă şi aceasta trebuie consumată rar.

 

 

 

 

Sursa: http://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/top-5-cele-mai-rele-alimente-pe-care-le-consumi-cu-placere-articol-57908.html

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.