GF Mia Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Pavlova Cake Ingrediente Pavlova Cake: 4 albusuri 6 linguri cu varf de zahar pudra 1 plic de zahar vanilat 500 ml smantana pentru frisca fructe (capsuni si kiwi, piersici, zmeura, portocale etc.) Preparare Pavlova Cake: Pavlova-cake e un desert usor de facut. Ceea ce dureaza mai mult este blatul de bezea, care necesita o uscare lenta la cuptor. Eu am facut blatul cu o seara inainte. Albusurile, zaharul si zaharul vanilat se bat intr-o bezea foarte ferma: Pe hartie de copt trasati un cerc si formati blatul cu ajutorul spritului, tinand cont de faptul ca va mai creste la copt: Se da la cuptorul foarte slab incins (eu am cuptor pe gaz si l-am fixat sub pozitia 150 de grade) si se coace 2-3 ore, cu usa intredeschisa. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa se usuce: Ideal este sa se monteze tortul (desertul, ce-o fi) cu cateva ore inainte de a fi servit, umiditatea din frisca batuta va patrunde bezeaua intr-un mod foarte placut. Deci, se bate frisca incat sa stea teapana bat, se indulceste dupa gust (nu prea tare, pentru ca bezeaua e foarte dulce, in Australia frisca de pe pavlova e neindulcita) si se acopera blatul dupa fantezie, ornand cu fructe proaspete. Succesul e garantat, inca nu am intalnit pe nimeni sa nu ii placa Pavlova-cake, are un gust proaspat, placut, iar contrastul intre exteriorul crocant si mijlocul spumos este o incantare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
South NUTU Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Primesti un advertisment verbal deoarece nu ai postat Sursa de la care ai luat reteta. Pe viitor fii mai atent si nu te grabi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts