Jump to content

Pavlova Cake


GF Mia
 Share

Recommended Posts

Pavlova Cake

 

 

Ingrediente Pavlova Cake:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • fructe (capsuni si kiwi, piersici, zmeura, portocale etc.)

Preparare Pavlova Cake:

Pavlova-cake e un desert usor de facut. Ceea ce dureaza mai mult este blatul de bezea, care necesita o uscare lenta la cuptor. Eu am facut blatul cu o seara inainte.

Albusurile, zaharul si zaharul vanilat se bat intr-o bezea foarte ferma:

pavlova+cake+001+copy.jpg

Pe hartie de copt trasati un cerc si formati blatul cu ajutorul spritului, tinand cont de faptul ca va mai creste la copt:

pavlova+cake+002+copy.jpg

Se da la cuptorul foarte slab incins (eu am cuptor pe gaz si l-am fixat sub pozitia 150 de grade) si se coace 2-3 ore, cu usa intredeschisa. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa se usuce:

pavlova+cake+003+copy.jpg

Ideal este sa se monteze tortul (desertul, ce-o fi) cu cateva ore inainte de a fi servit, umiditatea din frisca batuta va patrunde bezeaua intr-un mod foarte placut.

Deci, se bate frisca incat sa stea teapana bat, se indulceste dupa gust (nu prea tare, pentru ca bezeaua e foarte dulce, in Australia frisca de pe pavlova e neindulcita) si se acopera blatul dupa fantezie, ornand cu fructe proaspete.

pavlova+cake+008+copy.jpg

Succesul e garantat, inca nu am intalnit pe nimeni sa nu ii placa Pavlova-cake, are un gust proaspat, placut, iar contrastul intre exteriorul crocant si mijlocul spumos este o incantare.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.