Jump to content

Tort cu zmeură și iaurt


GF Mia
 Share

Recommended Posts

Tort Cu Zmeura Si Iaurt -Fluturi Albi In Zmeuris

 

 

tort+de+zmeura+si+iaurt+028+copy.jpg

 

 

Timp de pregatire:

01:00

ore
Timp de gatire:

00:30

ore
Timp Total:

01:30

ore
Numar portii: 10 portii
Grad de dificultate: mediu

Blatul:Veti rade sau nu, blatul este un
“supercalifragilistic” dupa reteta postata a checului cu acelasi nume (bineinteles, puteti folosi orice blat va este pe plac, unul din reteta de chec preferata sau dintr-un pandispan simplu sau cu cacao etc.). Iata:tort+de+zmeura+si+iaurt+002+copy.jpgAm amestecat:8 linguri rase de faina8 linguri rase de zahar1 lingurita de praf de copt2 linguri de cacaoAm adaugat:2 oua6 linguri de lapte6 linguri de uleiAm pus totul intr-un vas rotund, care rezista la microunde:tort+de+zmeura+si+iaurt+003+copy.jpgL-am introdus in cuptorul cu microunde pentru 5 minute, la puterea 850 de wati:tort+de+zmeura+si+iaurt+004+copy.jpgDesigur, se poate folosi orice blat preferati.Crema:400 de grame de zmeura congelata4 albusuri2 linguri de gelatina granule200 de grame de smantana120 de grame ciocolata alba150 de grame de iaurt cu 3,5 % grasime380 de grame de zaharPentru inceput, rupeti in bucati mici ciocolata alba, in smantana asezata intr-o cratita.tort+de+zmeura+si+iaurt+005+copy.jpgPuneti pe foc mic si amestecati continuu, pana se dizolva ciocolata si luati imediat cratita deoparte, lasand-o la racit:tort+de+zmeura+si+iaurt+006+copy.jpgCand s-a racorit, puneti cratita cu crema de smantana in frigider.Zmeura si 200 de grame de zahar se pun intr-o cratita:tort+de+zmeura+si+iaurt+007+copy.jpgSe pune cratita pe foc si se fierbe cateva minute. Continutul cratitei se rastoarna intr-o sita asezata deasupra unui vas:tort+de+zmeura+si+iaurt+010+copy.jpgSe paseaza insistent, pentru a nu pierde pulpa fructului, si se obtine acest piure de zmeura:tort+de+zmeura+si+iaurt+013+copy.jpgGelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa:tort+de+zmeura+si+iaurt+009.jpgAlbusurile se bat spuma tare, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele ferme:tort+de+zmeura+si+iaurt+008+copy.jpgSe transfera vasul cu bezeaua pe un alt vas cu apa care fierbe si se continua baterea:tort+de+zmeura+si+iaurt+011+copy.jpgCand bezeaua s-a infierbantat bine si este foarte ferma, scoatem vasul din bain marie:tort+de+zmeura+si+iaurt+012+copy.jpgGelatina se dizolva in microunde sau intr-un vas cu apa fierbinte (fara a o incalzi in exces) si se amesteca cu cateva linguri din piureul de zmeura:tort+de+zmeura+si+iaurt+014.jpgSe mixeaza crema de smantana pana incepe sa formeze ciocuri deasupra, se amesteca cu iaurtul:tort+de+zmeura+si+iaurt+015+copy.jpgCrema de iaurt si smantana se ameteca cu piureul de zmeura, pastrand o ceasca (cca 150 de ml) de piure pentru ornat, se adauga gelatina, apoi totul se toarna peste bezea, mixand cateva secunde, doar pana la omogenizare:tort+de+zmeura+si+iaurt+016+copy.jpgIn forma de tort cu inel detasabil se aseaza blatul, se decupeaza fasii de hartie de copt care se pun pe margini si se toarna crema (care e destul de fluida, dar se va intari la frigider):tort+de+zmeura+si+iaurt+017+copy.jpgSe tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.Dupa trecerea acestui timp, se fierbe piureul de zmeura ramas cu o lingura de amidon omogenizat cu putina apa, apoi se toarna peste tort:tort+de+zmeura+si+iaurt+019+copy.jpgSe da din nou la frigider.Decoratie:Pe hartie de copt mi-am desenat sabloane pentru aripile si corpul fluturilor, pentru floricele si carlionti, apoi cu ciocolata alba topita pusa in seringa cu deschizatura cea mai mica, am trasat conturul desenat, pe dosul hartiei:tort+de+zmeura+si+iaurt+020+copy.jpgAm asamblat fluturii lipindu-i cu ciocolata topita:tort+de+zmeura+si+iaurt+021+copy.jpgAm scos tortul din forma si am indepartat hartia de jur imprejur:tort+de+zmeura+si+iaurt+023+copy.jpgAm inceput sa asez decorurile – incepand cu florile si carliontii de pe margini:tort+de+zmeura+si+iaurt+024+copy.jpgSi iata tortul gata:tort+de+zmeura+si+iaurt+027+copy.jpgSectiune super aromata:tort+de+zmeura+si+iaurt+032+copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.