Jump to content

Secretele regimului de slabire cu lamaie


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Regimul de slabire cu lamaie consta in a introduce consumul de lamaie de-a lungul intregii zile, la micul dejun, la pranz, la cina si intre mese, sub forma de citronada. Vei slabi pana la 3 kilograme in prima saptamana si pana la 10 kilograme in 3 saptamani. Rezultatele pot varia in functie de raspunsul organismului. Gratie virtutilor lamaiei, kilogramele se vor topi. Riscul este ca odata cu grasimea sa se topeasac si masa musculara. De aceea, pe langa consumul de lamaie si al celorlalte tipuri de alimente recomandate, este bine sa faci si miscare. Dieta cu lamaie se bazeaza pe sapte principii simple. Iata care sunt secretele regimului de slabire cu lamaie.

 

 

1. Bea suc de lamaie cand te trezesti

Bea sucul unei lamai dizolvat intr-un pahar cu apa calduta, cand te trezesti. Asteapta jumtate de ora si abia apoi bea cafeaua si manaca ceva. Poti bea suc de lamaie si in cursul zilei, maximum inca 3 pahare. In total, cu tot cu paharul de suc de dimineata, trebuie sa bei cel putin sase pahare de lichid pe zi.

Alaturi de apa, sucul de lamaie stimuleaza sistemul digestiv, favorizeaza tranzitul si eliminarea toxinelor. El contine si vitamine, minerale si oligo-elemente necesare organismului.

La toate celelate mese ale zilei, consuma lamaie – in salate, in supe, cu peste sau carne.

 

 

2. Pune accent pe vitamina C

Mananca cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi. Ideal al fi sa mananci 2 fructe si 3 legume. Sucul de lamaie de dimineata poate fi considerat un fruct. Apoi, poti pune o banana in cerealele de dimineata. Mananca salata de cruditati la pranz – rosii, castraveti, radacinoase; variaza salatele.

Vitamina C favorizeaza metabolismul grasimilor, deci consum-o din plin. Printre fructele si legumele cu cel mai ridicat continut de vitamina C se numara citricele, goyava, kiwi, ardeiul gras, ananasul si broccoli.

Legumele si cea mai mare parte a fructelor furnizeaza numerosi nutrienti si au un aport caloric scazut.

 

3. Alege alimente cu indice glicemic scazut, cum ar fi painea, orezul integral sau legumele. Consuma fibre, care incetinesc trecerea zaharului in sange. Daca glicemia este prea mare, insulina mareste stocarea zaharurilor sub forma de grasimi. Pe de alta parte, un continut prea mic de zahar in sange antreneaza o nevoie subita de a manca, mai ales dulciuri. De aceea este bine sa consumi totusi alimente care iti vor asigura necesarul de glucoza.

 

 

4. Limiteaza consumul de dulciuri

In completarea celui de-al treilea principiu al regimului cu lamaie vine si limitarea cat mai puternica a consumului de zahar. Mananca mai degraba fructe (acompaniate de nuci si migdale) si cereale integrale. Pentru a simti gustul dulce, foloseste xylitol si miere. Citeste etichetele produselor pe care le cumperi. Cand scrie glucoza, fructoza, maltoza sau dextroza, tot despre zaharuri este vorba.

Pe langa faptul ca zaharurile maresc productia de insulina, deci stocarea grasimilor, ele ii dau si de lucru ficatului.

 

 

5. Nu renunta la grasimi

Mananca grasimi bune, provenite din oleaginoase, peste gras, ulei de rapita sau ulei de masline extra-virgin. Evita, desigur, lipidele rele, provenite din excesul de carne rosie, produse de patiserie sau preparate industriale.

Nu cumpara produse pe a caror eticheta scrie “fara zahar si fara grasimi”. Acestea iti pot provoca caderi de moral, dureri articulare si te pot chiar face sa te ingrasi (ai tendinta sa manaci mai mult, pentru ca spui ca nu te ingrasi).

 

6. Renunta la alimentele rafinate, in favoarea celor naturale. Mananca orez si paste integrale, fructe si legume proaspete. Mananca supe si salate si tine la indemana fructe si legume spalate si curatate. Citeste etichetele produselor pe care le cumperi, ca sa contina cat mai putine substante chimice.

Alimentele naturale, fara conservanti, coloranti si aditvi sunt bogate in fibre, care incetinesc trecerea zaharurilor in sange. In plus, acestea nu contin zaharuri ascunse sau substante chimice ce ingreuneaza munca ficatului.

 

 

7. Imbunatateste digestia

Mesteca bine mancarea, acest lucru iti va asigura o digestie buna. Mananca incet, nu te grabi si concentreaza-te asupra a ce mananci. Nu lasa ale lucruri sa te distraga, cum ar fi privitul la televizor.

O digestie proasta incetineste metabolismul si favorizeaza stocarea kilogramelor.

Pentru a profita de toate avantajele lamaiei, fa din cand in cand, dimineata, o citronada speciala. Ameste doua linguri de suc de lamaie cu 300 ml de apa, 2 lingurite de miere si un praf de piper de Cayenne. Poti inlocui mierea cu un baton de scortisoara. Piperul de Cayenne favorizeaza separarea glucidelor din mancare, permitand o mai buna reglare a nivelului de zahar din sange.

 

 

ATENTIONARI

Daca vrei sa urmezi regimul cu lamaie, cumpara fructe bio, netrate. Daca suferi de tulburari renale sau de vezica sau daca ai frecvent arsuri de stomac, evita sa consumi lamaie.

Consumul de lamaie in cantitate mare poate favoriza o recrudescenta a acneei, mai mult sau mai putin importanta, in functie de individ.

Au fost reclamate de catre persoanele care tin regim cu lamaie si dureri de cap.

 

La sfarsitul regimului cu lamaie poate aparea rapid efectul yo-yo, de reingrasare. De aceea este bine sa nu opresti brusc regimul si sa urmezi o faza de stabilizare.

 

Lamaia activeaza secretia de bila din ficat, regleaza metabolismul grasimilor si curata sangele. Sucul de lamaie limiteaza efectele unei mese asupra nivelului de zahar din sange, stimuleaza digestia si eliminarea grasimilor.

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.realitatea.net/secretele-regimului-de-slabire-cu-lamaie_1383349.html?utm_source=Cub-Actualitate/Sanatate&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.